Ribsit hautuvat kaikessa rauhassa kolajuoman ja omenamehun seoksessa. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo.</span>
Ribsit hautuvat kaikessa rauhassa kolajuoman ja omenamehun seoksessa. Kuva: Sami Repo.

Parhaat ribsit ovat niin kypsiä, että kun ottaa luusta kiinni, lihat jäävät lautaselle. Huippukokki Jouni Toivanen kertoo, miten ribsisi onnistuvat aina!

Ribsien grillaajat jakautuvat kahteen ryhmään. Toiset keittävät kylkipalat kypsiksi ennen grillaamista, kun taas toisten mielestä keittäminen vain huuhtoo lihan aromit liemeen.

Kokki Jouni Toivanen on kehittänyt oman menetelmänsä, jossa kaksi koulukuntaa yhdistyy.

Hän keittää ribsit kypsiksi, mutta ottaa haudutusliemen talteen ja keittää siitä glaseerauskastikkeen, jolla kylkipaloja voidellaan grillissä. Näin hän saa "huuhtoutuneetkin" aromit talteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Parhaat ribsikokemukseni liittyvät mökkeilyyn ja ulkona grillaamiseen. Herkuimpaan tulokseen pääsee kunnon hiiligrillillä, ja kun heittää hiillokselle grillauksen aikana kostutettuja savustuspuruja, lihaan tulee savuaromia. Ja grillausjuomaa pitää olla", Toivanen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näillä vinkeillä onnistut

  1. Anna lihan maustua mielellään vuorokausi. Mausteseos ja sen suola mehevöittävät lihaa.
  2. Hauduta ribsit lähes hajoavan kypsiksi. Anna lihojen vetäytyä sillä aikaa, kun keität glaseerauskastikkeen.
  3. Keitä haudutusliemi glaseerauskastikkeeksi.
  4. Grillaa ribsejä keskilämmöllä muutama minuutti per puoli. Kääntele välillä ja sudi glaseerauskastiketta kylkirivin pintaan.

Loppuun vielä lihanleikkausvinkki! Leikkaa kylkirivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska isoja paloja on helpompi käsitellä grillissä.

Täydellisten ribsien tarkan reseptin saat klikkaamalla tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla