Parhaan parsasoosin kanssa ei tarvitse vesihaudetta. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä.</span>
Parhaan parsasoosin kanssa ei tarvitse vesihaudetta. Kuva: Panu Pälviä.

Hollandaisekastike on parsan paras kaveri. Jos vesihauteen kanssa pelaaminen pelottaa, tämä pikahollandaise valmistuu muutamassa minuutissa sauvasekoittimella.

Viimeistään siitä tietää, että on kevät, kun lautasella höyryää nippu keitettyä parsaa täyteläisellä hollandaisekastikkeella peiteltynä.

Moni parsafani turvautuu pussihollandaiseen, kun pelkää tyrivänsä kastikkeen kanssa. Ja tottahan se onkin, että oikeaoppiseen hollandaiseen liittyy jossain määrin pelottavia työvaiheita kuten keltuaisten vispaamista vesihauteessa – siis ilman että niistä tulee kokkelia.

Onneksi on myös stressitön vaihtoehto: muutamassa minuutissa valmistuva rennon kokin pikahollandaise.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pikahollandaise pyöräytetään sauvasekoittimella korkeassa ja kapeassa kulhossa. Mittaa keltuaiset, vesitilkkanen ja tiraus sitruunan mehua kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada seokseen kuumaa sulatettua voita ohuena nauhana, vähän kuin tekisit majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja katso – kuuma voisula ja keltuaiset muodostavat emulsion ja hetkessä edessäsi on kulhollinen maukasta, kotitekoista hollandaisea, joka päihittää pussisoosit ilman epäilyksen häivääkään.

Eikä vesihauteita näy mailla halmeilla.

Helpon pikahollandaisen tarkan reseptin saat klikkaamalla tästä!

PS. Sapuskalle!-blogin Aron Koominen ehtikin jo kokeilemaan pikahollandaisea ja oli lopputulokseen varsin tyytyväinen.

"Hämmästyttävästi en oikein osaa sanoa, saisinko perinteisellä työläällä metodilla yhtään parempaa aikaiseksi", bloggari kirjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla