Soppa365 tapasi megasuositun perulaisen keittiömestarin Diego Munozin. Nyt hän kokkaa Suomessa! Diego paljasti 5 suosikkikasvistaan, joita hän käyttää Perussa mutta jotka löytyivät myös suomalaiselta torilta.

Ravintola Pastorissa vieraileva perulainen keittiömestari on kuin "rokkistara". Maailmankiertue on puolivälissä, mutta mies jaksaa aikaerosta huolimatta innostua ja hymyillä.

Perulaisen keittiön kansainväliseen maineeseen kokannut Diego Munoz kiertää tämän vuoden aikana 22 maassa. Lokakuun 6.-7. hän on Helsingissä. Mukana terävät veitset ja kahdeksan ruokalajin reseptit, jotka hän on tarkkaan suunnitellut etukäteen.  Suuri osa raaka-aineksista on kasviksia. Tuntuma suomalaisiin raaka-aineisiin syntyi pikavauhdilla aamutorilla.

- Kaikki tarpeelliset kasvikset löytyivät lähitorilta. Nyt käärin hihat ja ryhdyn töihin. Illalla nähdään, Diego hymyilee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Diegon 5 suosikkikasvista

  1. CHILI on perulaisen ruuan perusmaku. Torilta löytyi riittävän vahva lajike.
  2. PERUNA on perulaisen ja suomalaisen keittiön pääraaka-aine. Jauhoinen rosamunda sopii illan ruokaan parhaiten.
  3. TOMAATTI meheviä tomaatteja ei ole koskaan liikaa.
  4. MAISSI kasvaako Suomessakin maissia?
  5. MINTTU Perussa vuorten rinteillä kasvaa villiminttua, mutta löysin vahvan mintun myös täältä.

Diego Munezin maistelumenu 6.10-7.10.2016 Ravintola Pastorissa, Helsingissä. Paikkoja on vielä vapaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva: Guillermo  Zavala

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla