Helsinkiläinen La Maison -ravintola keittää modernia ranskalaisvaikutteista ruokaa ja tarjoaa hyvän tunnelman. Glorian Ruoka & Viinin lukijaäänestyksen voitti kuopiolainen Panza.

Vieläkö Helsinkiin mahtuu uusia ravintoloita, joiden konsepti on lähiruuassa, pientuottajissa ja menuajattelussa?

Kyllä mahtuu, sillä modernista ranskalaisvaikutteisesta keittämisestä ei edelleenkään ole ylitarjontaa.

Mari Kärkkäisen luotsaama La Maison on muutoinkin raikas ja kaivattu tuulahdus. Listalla on vain pari pääruokaa ja tusinan verran pieniä annoksia. Näistä keittiöpäällikkö David Alberti on koonnut valmiit kokonaisuudet, mutta annokset on hinnoiteltu erikseen, joten niitä voi yhdistellä vapaasti  tai syödä vaikka pelkän pääruuan.

Erityinen ilonaihe ovat yllätykselliset kasvisannokset, joissa kiteytyy kokin taito, kekseliäisyys ja raaka-aineden syvällinen ymmärrys. Annokset ovat selkeitä ja vähäeleisiä, kaukana fine diningin miniatyyripaloista ja kastiketäplistä. Kaikki muukin pelaa: viinilista, eleetön palvelu ja hyvä tunnelma.

Päivitys artikkeliin 8.10.2015 klo 15.28: La Maisonin keittiöpäällikkö vaihtui 6.10., eli lehden mentyä jo painoon. Uudeksi keittiöpäälliköksi tuli Pauli Novitsky Fish Market -ravintolasta. Uuden keittiöpäällikön mukana La Maisonin keittiöön tuli myös uusi kokki.

Kuopiolainen Panza nousi lukijoiden suosikkiravintolaksi

Glorian Ruoka & Viinin nettiäänestyksessä vuoden 2015 parhaaksi ravintolaksi nousi kuopiolainen Panza. Ääniä kertyi lähes 3000 kappaletta. Kiitos kaikille äänestäneille! Väliamerikkalaista ruokaa ja juomasekoituksia tarjoava Panza avasi ovensa Kuopion keskustassa keväällä 2013. Panzaa äänestäneet antoivat ravintolalle kiitosta rennosta meiningistä, kylmistä juomista ja kuumista ruuista.

Kymmenen suosituimman ravintolan listalle pääsi kuusi helsinkiläistä ravintolaa ja ravintolat Turusta, Seinäjoelta ja Porvoosta.

Näin lukijat äänestivät:

1. Panza, Kuopio

2. Tha Cock, Helsinki

3. Kaskis, Turku

4. Juurella, Seinäjoki

5. Muru, Helsinki

6. B-smokery, Helsinki

7. Ragu, Helsinki

8. Sicapelle, Porvoo

9. Pastor, Helsinki

10. Passio, Helsinki

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla