Susanna Kuusisto ja Kari Hyvärinen tarjoilivat pop-up-ravintolassaan plättyjä. Kuva: Marinella Ruusunen.
Susanna Kuusisto ja Kari Hyvärinen tarjoilivat pop-up-ravintolassaan plättyjä. Kuva: Marinella Ruusunen.

Toukokuun Ravintolapäivässä on mukana yli 2000 pop-up-ravintolaa.

Lauantaina 17. toukokuuta vietetään jälleen Ravintolapäivää, ja tällä kertaa tapahtumasta on tulossa suurempi kuin koskaan.

"Mukaan on ilmoittaunut ennätykselliset 2002 yhden päivän ravintolaa 34 eri maasta ja määrä kasvaa edelleen" kertoo Ravintolapäivän järjestäjiin kuuluva Timo Santala.

Pop-up-ravintolakarnevaali paitsi kasvaa mutta myös kansainvälistyy. Eniten Ravintolapäivä on kasvattanut suosiotaan Venäjällä, Hollannissa ja Tšekissä. Uusia, ensimmäistä kertaa Ravintolapäivään osallistuvia maita ovat Etelä-Korea, Taiwan ja Jordania.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintolapäivään odotetaan osallistuvan tällä kertaa noin 240 000 henkilöä. Näistä puolet osallistuu tapahtumaan Suomessa. Kotimaisia pop-up-ravintoloita on tässä Ravintolapäivässä mukana 1200 kappaletta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Se on valtava määrä Suomen kokoisessa maassa ja osoittaa, että Ravintolapäivä on vakiinnuttanut asemansa koko kansan yhteisenä juhlana. Ravintolapäivän viehätys perustuu siihen, ettei se ole pelkkä ruokatapahtuma, vaan sosiaalinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen kaikki vauvasta vaariin, niin tekijöinä kuin kokijoina" Santala sanoo.

Ravintolapäivä on Suomessa kehitelty ruokakarnevaali, jolloin kuka tahansa voi perustaa pop-up-ravintolan päivän ajaksi. Nyt järjestettävä Ravintolapäivä on järjestyksessään 13:s.

Ravintolapäivässä mukana olevat ravintolat löytyvät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla