Seuraa tätä miestä, jos haluat syödä hyvin. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen.</span>
Seuraa tätä miestä, jos haluat syödä hyvin. Kuva: Tuomas Kolehmainen.

Glorian Ruoka & Viinin vuoden vaikuttajaksi valitsema Richard McCormick tunnetaan etenkin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan makuja tarjoilevista Sandro-ravintoloista sekä ruokarekkojen kokoontumisajoista.

Richard McCormick on antanut kasvot Kalliossa sijaitsevalle Sandrolle, yhdelle Helsingin suosituimmista ravintoloista. Sandroa on pitkälti kiittäminen siitä, että Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maut shakshuka-pannusta baba ganoush -tahnaan saapuivat meidän tutustuttaviksi – nyt myös kaupungin toisella laidalla. McCormick avasi juuri toisen Sandron Eiraan.

Mutta McCormick puuhaa myös kulisseissa, ja aika tahdilla. Keväällä hän osallistui Streat Helsinki -katuruokatapahtuman järjestämiseen Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian vetäjän Ville Relanderin ja muun tiimin kanssa.

Tapahtuman tarkoituksena oli edistää katuruuan mahdollisuuksia Helsingissä ja luoda suomalaiselle katuruualle näkyvyyttä kansainvälisestikin. Samaa sanomaa McCormick jakoi myös New Yorkissa syyskuussa järjestetyillä NORTH-festivaaleilla. Hän kokkasi newyorkilaisille nyhtöhirvihodareita mustikka-lakritsikastikkeen ja punajuuriketsupin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suurimman kunnian McCormick ansaitsee kuitenkin työstään ruokarekkojen eteen. Ilman häntä kymmenet rekat ja ruokapyörät eivät olisi parkkeeranneet Kasarmitorille Street Food Carnival -kokoontumisajoihin ja Helsinki rullaisi yhä vuosia Tukholmaa ja Kööpenhaminaa jäljessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös vuoden ruokavaikuttajan voi bongata ruokarekan piisistä eri tapahtumissa. Pidä silmällä vaaleanpunaista rekkaa, jonka kyljessä lukee ”Richard McCormick’s Food Truck – Follow that Truck”.

Lisää Glorian ruoka&viinin vuoden parhaita löydät tämän linkin takaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla