Glorian ruoka & viini 2/2022
Éclaireja, sitruunapossetpiirakkaa ja taikinoituja päärynöitä. Tartaria, mausteista cassoulet-papupataa ja annanperunoita. Alkukevään Glorian ruoka & viini avaa oven ranskalaiseen keittiöön.
Uusi Glorian ruoka & viini tuo Ranskan rakastetuimmat herkut käden ulottuville.
Ranskalaiset klassikot taipuvat astetta paremmiksi arkiruoiksi muutamin helpoin niksein. Maukas sipulikeitto valmistuu oikaisemalla ja paprikainen piperade yhdellä pannulla.
Lehden sivuilta löytyy myös viisi ohjetta takuuhyviin kastikkeisiin. Paistetun broilerin seuraan sopii klassinen velouté, ja kalan kanssa maistuu voi-valkoviinikastike beurre blanc.
Viinin kanssa -juttusarjassa päädytään tällä kertaa ranskalaisen bistron kulmapöytään. Modernit bistroannokset ottavat vaikutteita yhtä lailla Marokosta ja Senegalista kuin muualta maailmasta. Jokaisen reseptin yhteydestä löytyy ruoalle täsmätty viinisuositus.
Viiniraadin arvioitavana ovat Alsacen rieslingit, joukossa kaksi viiden tähden arvoista viiniä.
Eikä ranskalaista keittiötä ilman leivontaa. Jos olet aina halunnut oppia valmistamaan Quiche Lorrainen, löydät lehdestä siihen vaihekuvilla varustetun ohjeen.
Tuulihattutaikinasta tehdään makeiden klassikkoleivonnaisten lisäksi haukikvenellejä ja pariisilaisia gnoccheja. Alkavan kevään hittiherkku on puolestaan sitruunapossetpiirakka, jonka täyte on saanut inspiraationsa ikihyvästä ranskalaisesta jälkiruoasta.
Herkullista maaliskuuta!
PS Uudessa juttusarjassamme sukelletaan ammattikokin keittiöön. Ravintola Nollan Albert Franch Sunyer kokkaa lehdessä tällä kertaa mustajuuresta ihanat keväiset annokset, jotka tekevät parsakauden odottamisesta hieman helpompaa.