Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Pasta primaveraa, karitsapizzaa ja ribollitaa. Suloisia giandujapaloja ja Caprin suklaatorttua. Uusi Glorian ruoka & viini tuo Italian kevään keittiöön!

Uusi Glorian ruoka & viini on omistettu Italian mauille.

Hyvässä seurassa -juttusarjassa päästään kurkistamaan ravintoloitsija ja ruokakirjailija Sikke Sumarin keittiöön. Siken rustiikkinen pataruoka ja täydellinen pasta all'Alfredo valmistuvat isoäitien eli nonnien opeilla. Sisilialainen salaatti ja paahdetut mozzarella-paprikat sopivat vaikka viikonloppuaterian alkuun.

Pääsiäisen menu yhdistää Toscanan maut ja viinit samaan kattaukseen. Siikacrudo ja ricottajuustosta valmistetut muhevat uunignudit eivät jätä toivomisen varaa. Yrteillä täytetyn karitsarullan seuraan korkataan pullo chiantia tai hieman tanniinisempaa Bolgherin alueen viiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eikä Italiaa ilman käsin tehtyä pastaa! Lehdestä löytyy pikakurssi kotitekoisen pastan valmistukseen. Edes konetta ei tarvita, kun keittiöstä löytyy kaulin ja terävä veitsi. Ohjeiden avulla voi tehtailla ravioleja, cannelloneja ja pappardellea eli leveää nauhapastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi lehden sivuilla uppoudutaan cucina poveran kiehtovaan ja herkulliseen maailmaan. "Köyhän keittiön" kulmakiviä ovat pastan lisäksi kuivahtanut leipä, pavut ja säilykkeet. Ribollitaan, pappa al pomodoroon ja sardellipastaan hyödynnetään niitä eri suhteissa.

Pääsiäisenä herkutellaan suklaisilla leivonnaisilla, joiden reseptit ovat saaneet inspiraationsa Italiasta. Leivo muutaman aineksen torta caprese tai ota haltuun giandujan eli hasselpähkinä-suklaalevitteen valmistus. Muutaman aineksen tiramisumunat sopivat puolestaan aikuiseen makuun.

Viinijutussa tutustutaan Italian pohjoisimpiin ja pienimpiin kuuluvaan viinialueeseen. Tämä Trentino-Alto Adige tunnetaan alkuperäislajikkeistaan ja viileän ilmanalan viineistään. Viiden minuutin viinikoulun aiheena on puolestaan franciacorta, joka on Italian vastine samppanjalle. Lisäksi lehdestä löytyy limoncello-testi, jonka voittaja maistuu sellaisenaan vaikka pääsiäisaterian jälkiruoaksi. 

Entä mistä saa käsin tehtyä artesaanipastaa, suolaan säilöttyjä kapriksia tai aitoja sardelleja? Teemanumeromme alussa kerrotaan erikoiskaupoista, jotka tarjoavat vastauksia Italian makujen kaipuuseen. Lehden lopusta puolestaan bongata listan ravintoloista, joissa Italian aistii tavallistakin paremmin. 

Herkullista ruokakevättä!

PS Uudessa Matka-aakkoset-juttusarjassamme perehdytään Piemonten ruokaelämyksiin. Tiesitkö, että vitello tonnato ja bagna cauda -dippi ovat kotoisin Piemontesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla