Glorian ruoka & viini 4/23
Kevään juhlakausi on alkanut! Paista vappuna keko helppoja banaanimunkkeja ja juhli valmistujaisia raikkaiden skandiherkkujen tai kakkubuffan äärellä. Uusin Glorian ruoka & viini -lehti vinkkaa myös sopivan kuohuvan joka hetkeen.
Toukokuu on täynnä kevään juhlaa aina vapusta valmistujaisiin. Uusi Glorian ruoka & viini on lastattu ihanilla ideoilla, viinisuosituksilla ja resepteillä, joilla juhlien järkkäilystä selviää kepeästi.
Kevään juhlabuffet on omistettu skandinaavisille mauille. Norjalaistyyliin tarjottu graavilohi, tanskalaisittain valmistettu paahtopaisti ja ruotsalainen perunasalaatti pitävät huolen, ettei kukaan poistu juhlista nälkäisenä. Jutusta löydät myös suositukset raikkaisiin buffaviineihin.
Eikä juhlia ilman kakkuja! Kevään ihanimmat kakut ovat yllättävän helppoja toteuttaa. Mikä parasta, kaikki kakut britasta juustokakkuun voi leipoa päivää ennen juhlia. Valitse viidestä reseptistä mieleisesi – raikkaan limoncellokakun ohjetta ei kuitenkaan kannata ohittaa.
Sesongin voileipäkakku on vegaaninen ja kätevästi rullattava. Kääriminen takaa, että mehevää täytettä riittää joka palaan. Kuvallisen ohjeen avulla on helppo onnistua.
Saken inspiroima, japanilaistyylinen menu sopii siihen hetkeen, kun haluaa istua ystävien tai perheen kanssa yhdessä pöytään. Koko menun misolohesta japanilaiseen karamellivanukkaaseen voi valmistella etukäteen.
Myös kuplat kuuluvat toukokuuhun! Testasimme rinnakkain edulliset samppanjat ja samanhintaiset kuohuviinit. Jutusta selviää, kumpi on parempi ostos: samppanja vai laadukas kuohuviini.
Ihanaa kevättä!
PS Aivan pian maasta alkaa puskea vihreitä vihanneksia. Villit ja viljellyt laukat otetaan uudessa lehdessä haltuun ja kokataan ihaniksi kevätruoiksi. Litulaukka maustaa kevään ensimmäisen nokkoskeiton ja karhunlaukka béarnaisekastikkeen.