Vuohenjuustoleipä lämpenee sillä aikaa, kun paistat vihanneshöystön. Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen.</span>
Vuohenjuustoleipä lämpenee sillä aikaa, kun paistat vihanneshöystön. Kuva: Anna Huovinen.

Kasviksissa maistuu kesä! Nämä helpot kasvisruuat ovat pöydässä alle puolen tunnin.

Marinoitu pasta Välimeren-malliin

Veikeä kasvispasta maistuu kaikille, jotka pitävät Välimeren makumaailmasta. Uunissa paahdetut kesäkurpitsat ja munakoisot pannaan minttu-valkosipulimarinadiin tekeytymään noin 10 minuutiksi ja kipataan sitten marinadin kanssa pastan sekaan. Vähän fetamurua päälle, niin se on siinä!

Kesäinen kasvispasta tehdään tällä ohjeella!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Höyrysalaatti maistuu lisukkeena

Höyrytys on mainio kypsennystapa kasviksille, koska höyryssä rehut pysyvät mukavan napakoina eivätkä pääse lössähtämään. Tässä salaatissa rapsakat kesäkasvikset – parsakaali, retiisit, kesäkurpitsa ja vihreät pavut – maustetaan höyrytyksen jälkeen viinietikkakastikkeella ja paahdetuilla mantelilastuilla. Syö kevyenä lounaana tai vaikkapa pihvin lisukkeena!

Höyrytetty kesäsalaatti onnistuu näin!

 

Metsäretken makupala

Sienisaaliit voivat vielä tässä vaiheessa vuotta olla sen verran pieniä, ettei niistä ole ihan täydeksi ateriaksi. Kuitenkin jo yksi litra kantarelleja riittää sienileipien valmistukseen. Keitä sienet paksuksi kastikkeeksi, levitä hyvälle maalaisleivälle ja nauti! Nämä leivät onnistuvat myös herkkusienistä, jos metsäreissu ei satu huvittamaan.

Lämpimät kantarellileivät valmistuvat näin!

 

Tomaattia, pinaattia ja mozzarellaa

Kesällä tomaatit ovat niin hyviä, ettei niitä tarvitse kypsentää kauaa. Tässä pastaohjeessa kirsikkatomaatit vain puolitetaan ja sitten ne paistetaan nopeasti oliiviöljyssä valkosipulin kanssa. Perään pari lusikallista kapriksia, kourallinen pinaatti ja yrttejä sekä vähän revittyä mozzarellaa. Tomaattipaistos maistuu myös paahdetun leivän päällä, jos pasta ei inspiroi!

Mozzarella-tuorepinaattispagetin ohjeen saat tästä.

 

Vuohenjuustoa ja vihanneksia

Vuohenjuusto, hunaja ja balsamico, mikä pyhä kolminaisuus! Kasaa ainekset leipäviipaleelle ja pane uuniin tai grilliin kuumenemaan. Pikapaista tomaattia, sipulia ja paprikaa, kun leivät kuumenevat. Lopuksi kasaa salaatti ja viimeistele rucolan lehdillä. Ihastuttava pieni lounas tai alkupala!

Lämmin vuohenjuustosalaatti tehdään tällä ohjeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla