Grillissä paahtuvan sitruunan tuoksu on huumava! Kuva: <span class="photographer">Reetta Pasanen</span>
Grillissä paahtuvan sitruunan tuoksu on huumava! Kuva: Reetta Pasanen

Grillivartaat tehdään nyt uudella tavalla. Mausta etnisillä mausteilla, kokeile siskonmakkaravartaita ja tee jälkkäri ananaksesta ja halloumista kreikkalaiseen tyyliin.

Grillivartaat ovat toimivaa kesäruokaa. Niitä on helppo tehdä isolle porukalle, sillä paloiksi pilkottuna lihat, kalat ja kasvikset kypsyvät nopeasti. Vartaita on helppo liikutella ja käännellä grillissä. Vanha kikka on liottaa puiset grillivartaat vedessä ennen grillausta.

Jos grillivartaan ainekset pyörivät kovasti, voi kokeilla tuplaseivästystä eli kootaan vartaat kahden tikun varaan. Näin etenkin kasvikset ja liukkaat juustot pysyvät hyvin paikoillaan. Supergrillaajat satsaavat myös metallisiin varrastikkuihin. Niistä parhaita ovat lättänät tikut, joissa grillattavat pysyvät hyvin paikoillaan.

Kun tikutetaan, mahdollisuudet ovat rajattomat. Vartaisiin voi kootan kaikkea tofusta sisäfileeseen. Myös kurkku sopii varrasruuaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valitse eniten kuolaa herauttava resepti kesän grillailuihin

Kalaa Marokosta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lohi on tuhdin rasvainen kala, jonka maku ei kärsi grillauksesta, vaan päinvastoin. Grillattu lohi on ihanan mehevää!

Lohipalat marinoidaan marokkolaisin mauin ja grillataan nopeasti, vain kolme minuuttia per puoli. Katso koko resepti täältä!

Siskonmakkaran uudet kujeet

Korealainen makumaailma sopii ehdottoman hyvin grilliin tulisine vivahteineen. Mehukkaat vartaat kootaan maustetusta siskonmakkaramassasta.

Pullat esikeitetään ennen grillaamista, jolloin itse grillausvaihe on nopea. Tämä ruoka sopii siis koleammallekin kelille. Katso koko ohje täältä!

Vartaat kanasta ja korianterista

Broileri on varsinainen koko perheen suosikki. Paloiteltu broisku uitetaan inkiväärin tuhdittamassa marinadissa ja viimeistellään korianterilla. Raikkautta tuovat limetti ja appelsiini.

Grillissä kanatikut ruskistetaan hyvin joka puolelta ja ne saavat napata reilusti väriä! Katso koko ohje täältä!

Jälkkärivartaat

Myös jälkiruoaksi voi grillata. Kokeile kreikkalaista tyyliä ja kokoa vartaat tuoreesta ananaksesta ja halloumista. Suolainen juusto ja kirpeän makea ananas ovat loistavan koukuttava yhdistelmä. Grilli tekee niille molemmille hyvää.

Viimeistele jälkiruokavartaat hunajakastikkeella, joka maustetaan tuoreella timjamilla. Katso vartauden resepti täältä!

Kuvat: Sami Repo, Elvi Rista ja Reetta Pasanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla