Jos et jaksa perjantaina työviikon jälkeen käyttää aikaa kokkaamiseen, tee nopea munapannu. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Jos et jaksa perjantaina työviikon jälkeen käyttää aikaa kokkaamiseen, tee nopea munapannu. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tässä kiireisen arjen pelastus: valmis ruokalista koko viikoksi! Nappaa talteen helpot, nopeat ja maukkaat ruokaohjeet, jotka maistuvat koko perheelle.

Maanantai: Tomaatti-vuohenjuustopasta

Aloita viikko supernopealla pastalla. Aikaa ruuanvalmistukseen kuluu pastan kypsennyksen verran. Nerokasta pastakastiketta ei edes kuumenneta. Tuoreet kastikeainekset pilkotaan ja kuuma pasta kumotaan suoraan ainesten päälle. Eikä tiskiäkään synny.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tästä löydät tomaatti-vuohenjuustopastan ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tiistai: Raikas kuskus-uunilohi

Tässä uunilohessa on kaikki. Vuoan pohjalla kypsyy kuskus ja mehevän fileen pinta viimeistellään "salaatilla". Lohi toimii loistavasti, mutta kalan voi vaihtaa myös vaaleaan kalaan. Kokeile esimerkiksi turskaa.

Tästä löydät raikkaan kuskus-uunilohen ohjeen.

 

Keskiviikko: Makkara-lehtikaalikeitto

Makkarakeitto saa uuden twistin, kun keiton liemeen pilkkoo mausteista bratwurstia. Linssit lisäävät täyteläisyyttä ja lehtikaali tuo keittoon väriä ja vitamiineja. Halutessasi lisää joukkoon kasviksia, esimerkiksi porkkanaa ja purjoa.

Tästä löydät makkara-lehtikaalikeiton ohjeen.

 

Torstai: Jauhelihaspesiaali

Tässä makaronilaatikko ilman uunia. Keitä makaronit lihaliemessä. Kuori joukkoon sipulia, juuriselleriä ja porkkanoita. Ruskista jauheliha. Ja siinä se on, koko perheen lempiruoka!

Kokeile joskus nauta-sikajauhelihan tilalla kalkkunajauhelihaa.  Vaihda juuriselleri fenkoliin ja saat aivan uudenlaisen maun ruokaan.

Tästä löydät jauhelihaspesiaalin ohjeen.

 

Perjantai: Vihreä munapannu

Tämän helpommaksi ruuanvalmistus ei voi tulla. Pilko kaapista löytyviä kasviksia pannulle. Paista ne rapean kypsiksi ja riko joukkoon kananmunia. Tarjoa tuoreen leivän kanssa. Saat ruuasta ruokaisamman, kun lisäät pannulle kourallisen kinkkua, makkaraa tai pekonia.

Tästä löydät vihreän munapannun ohjeen.

 

Lauantai: Tonnikalalasagne

Edullinen lasagne syntyy purkkitonnikalasta. Lasagne vaatii hieman enemmän vaivaa, mutta se kannattaa. Kapriksilla ryyditetty tomaattipohjainen tonnikalakastike ja juustokastike vuorottelevat lasagnelevyjen kanssa. Nam!

Valitse MSC-sertifioitua tonnikalaa, niin  et käytä uhanalaista tonnikalaa. Merkin löydät tonnikalapurkista.

Tästä löydät tonnikalalasagnen ohjeen.

 

Sunnuntai: Sinappikana

Sunnuntainen ruoka kypsyy uunissa. Tarjoa sitruunalla ja sinapilla ryyditetyt leikkeet riisin ja vihreän salaatin kanssa. Kokeile joskus vaihtaa sitruuna limettiin, kerma kookoskermaan ja silppua valmiin ruuan päälle reilusti korianteria.

Tästä löydät sinappikanan ohjeen.

 

Kuvat:

Tuomas Kolehmainen, Panu Pälviä, Arto Vuohelainen ja Riikka Väliahde

Sisältö jatkuu mainoksen alla