Kesän himotuin mustikkapiirakka on mehevä, helppo ja haukattavan hyvä. Valitsimme ohjeet, jotka täsmäävät kuvaukseen. Näillä vinkeillä leivot mustikkapiirakasta vieläkin paremman!

Mausta basilikalla

Jos kuulut niihin, joilla on aina ruukku basilikaa keittiön ikkunalla, tartu tähän reseptiin. Basilika-mustikkapiirakan (pääkuvassa) jujuna on basilikasokeri, jota lisätään sekä pohjataikinaan että mustikoiden pinnalle. Itse piirakka valmistuu sekoittamalla, mutta basilikasokerin tekoon tarvitset sauvasekoittimen tai teholeikkurin. Toisaalta, karkeampikin, veitsellä hienonnettu basilika toimii. Aromaattinen ja tuttu basilika tuo mustikoiden lempeään makuun ihan uuden säväyksen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aateloi toscalla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun mustikkapiirakassa on murea pohja, reilusti mustikoita ja päällä pähkinöistä, voista ja muscovadosokerista kiehautettu toscaseos, muuta ei voi enää kaivata. Tai ehkä sittenkin pallon vaniljajäätelöä. Mustikkatoscapiirakkaan käytetään saksanpähkinöitä, mutta voit hyvin vaihtaa pähkinät perinteisempään manteliin tai pistaaseihin. Ne sopivat myös osalle pähkinäallergikoista.

 

Vaihda pullapohjaan

Jos haaveilet pullapohjaisesta mustikkapiirakasta, mutta kesäpäivä on liian kaunis taikinan kohotteluun, tee piirakka valmiista pullataikinalevyistä. Tämän piirakan jujuna on rullata taikinaan korvapuustitäytteet ja vuorata vuoka siitä leikatuilla viipaleilla. Valitse mieluiten metallinen irtopohjavuoka joka johtaa hyvin lämpöä  ja paista herkku uunin alaosassa. Silloin varmistat, että hiivataikina kypsyy täytteen allakin. Korvapuustipohjainen mustikkapiirakka on hetkessä valmis uuniin. Tuoksu kertoo, että tämä herkku vastaa samalla sekä kanelipullan- että mustikkapiirakan himoon.

 

Täytä uhkeaksi

Entä jos haluaa mustikkansa tuoreina piirakan pinnalla? Yhdistä leivonnaiseen kakun ja piirakan parhaat puolet: kermainen ja raikas täyte sekä murea pohja. Ja kas, kesän raikkain mustikkapiirakka on syntynyt! Mustikkatortun täytteen kermaisuus taittuu tilkalla sitruunaa. Manteli tekee pohjasta helposti leikkautuvan ja suussasulavan.

 

Kokeile chiaa

Kookos, kaura ja chia tekevät tästä mustikkapiirakasta ihan oman juttunsa. Chiansiemenet saostavat mustikkatäytteen ja mantelinen kauramurupinta antaa rapsuvan suutuntuman. Kookoksisen chia-mustikkapiirakan tekoon ei tarvita kättä kummoisempia välineitä, sillä pohja valmistuu nyppimällä ja päälliset sekoittamalla. Aika siis päivittää mökkipiirakan resepti uuteen!

 

Tai sitten...

...sekoita kesän helpoin mustikkapiirakka suoraan vuokaan, paista ja istahda pihakeinuun nautiskelemaan. Kukaan ei arvaakaan, että piirakan tekemiseen kului vaivaiset viisi minuuttia.

 

Kuvat: Sami Repo, Panu Pälviä ja Tuomas Kolehmainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla