Sopan toimitus maisteli tämän kesän kiinnostavia grillituotteita. Parilalle voi heittää makkaran lisäksi broileria, juustopihvin tai vaikka lihatikun.

Rousketta tahnojen seuraksi

Hummus, baba ganoush, tsatsiki... Lähi-idän ruokabuumi on tuonut erilaiset tahnat taas tarjolle. Mössöjä kelpaa kauhoa Grillimaisteri Ruisnachoilla, jotka on maustettu yrteillä ja valkosipulilla. Mausteseos on sen verran tymäkkä, että nachot käyvät melkein sipsien korvikkeesta. Nachoja voi kokeilla myös salaattiin murennettuna purutuntumaa tuomaan.

Pullea burgeripihvi

Grillimaisteri Steakhouse Burger Bacon & Cheese -pihvillä luulisi nälän lähtevän. 140-grammainen jauhelihapihvi voi olla jo melkein turhankin tuhti ainakin hennomman burgerin väliin, mutta se maistuu kyllä sellaisenaankin vaikkapa raikkaan salaatin kanssa. Jauhelihapihvi on paksu, mutta se pysyy grillatessa mehevänä, koska mukana on myös pekonia ja juustoa.

Sitruunaiset siivet

Perinteisesti kanansiipien kaverina on totuttu syömään BBQ-kastiketta, mutta Kariniemen Spicy Lemon -siivet maistuvat sitruunalta. Yllättävän raikkaan makuiset siivet on nopea grillata, ja niiden seuraksi voi tehdä vaikkapa yksinkertaisen jogurttikastikkeen (sitruunaa, yrttejä, suolaa ja pippuria). Varaa reilusti servettejä, sillä siivet syödään sormin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Raakamakkara käy myös pihveihin

Raakamakkaroista povataan tulevan yksi kesän 2015 grillihiteistä. Saarioinen Original Grilliwurst on sen verran rasvainen, että se pysyy parilalla taatusti mehevänä. Maku on lihaisa muttei liian mausteinen, jolloin kannattaakin satsata hyvään sinappiin. Jos haluat uutta twistiä jauhelihapihveihin, purista pihvitaikinan sekaan pari tällaista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vikkelästi valmis kana

Broilerin filee menee grillissä helposti kuivaksi. Grillimaisteri Chicken Steak Cajun on tehty fileetä mehevämmästä broilerin paistista. Maustemaailma edustaa nosteessa olevaa cajun-keittiötä, mikä tarkoittaa lämpimiä makuja ilman turhan kovaa poltetta. Nämä kanapalat toimisivat hyvin myös varrastettuina, koska ne kypsyvät verrattain vikkelästi.

Minimakkaraa nuotiolle

Lapset ja muut pieniruokaiset ilahtuvat, kun makkaraa saa vähän pienempinä pätkinä. Perusmakkaraa muutaman sentin pätkempi HK Kabanossi Karski ei häviä makumittelössä täysikasvuisille verrokeilleen yhtään. Rotevalta maistuvaa minimakkaraa kannattaa kokeilla grillattuna tai nuotiolla paistettuna. Miksei myös vartaissa.

Tuhdin maun juustomakkara

HK Kabanossi pekoni-parmesaani on hyvä valinta niille, jotka eivät välitä makkaran uumenissa kuumenevista juustoyllätyksistä. Parmesaani kun ei pääse purskahtamaan haukkausvaiheessa. Pekonilla ryyditetyssä makkarassa on reilusti makua, ja se sopiikin sellaisenaan grillattavaksi tai yksinkertaisten folionyyttien täytteeksi esikeitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Kokeile kaalisalaattia kastikkeena

Polte ja grillaus kuuluvat monen mielestä yhteen, joten tulinen Atrian Grillisalaatti Chili on kelpo kaalisalaatti grilliruokien seuraksi. Salaatissa on potkua, mutta se ei lamaannuta makuaistia liialla tulisuudella. Kokeile tätä myös perunasalaatin kastikkeena; pari ruokalusikallista riittää tuomaan kosteutta ja pientä poltetta.

Ronski lihatikku

Grillimaisteri Pekonivarras on käytännössä lihaa tikun ympärille kieritettynä. Tämä taitaa olla grillikesän ronskein tuote. Paksu pekonisiivu varrastikkuun pujotettuna on todellista äijägrillattavaa. Sellaisenaan melkein pelottavan tuhti Pekonivarras vaatii raikkaan kaverin, joten tarjoa lisukkeena rapeaa vihersalaattia ja sitruspohjaista kastiketta.

Lempeä jogurttisalaatti

HK Punajuuri-Tsatsiki on lempeä ja mieto grilliruokien seuralainen. Sen jogurttipohjainen kastike pehmentää BBQ:n poltetta juuri sopivasti. Helppo alkupala syntyy, kun grillaat vaalean leivän pinnan nopeasti rapeaksi, hieraiset valkosipulinkynnellä ja levität päälle punajuuri-tsatsikia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla