Pekonista saa rapeaa monela eri tavalla. Myös pannussa. Kuva iStock.
Pekonista saa rapeaa monela eri tavalla. Myös pannussa. Kuva iStock.

Haluatko pekonin rapeaksi mahdollisimman nopeasti vai onko käryn välttäminen sinulle nopeutta tärkeämpää? Vai vältteletkö pannun pesemistä ja kypsennät pekonisiivut mieluiten mikrossa?

Uunissa – ilman käryä

Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa haluamaasi kypsyyteen. Tähän menee noin 10–15 minuuttia. Pidä viipaleita silmällä, jotta ne eivät kärähdä liikaa.

Pannulla – nopeasti

Nosta pekonit kylmälle pannulle ja laita lämpö päälle. Älä lisää rasvaa. Paista keskilämmöllä, kunnes pekonit ovat rapeita. Siirrä kypsät pekonit talouspaperille valumaan ylimääräiset rasvat pois.

Mikrossa – ei sotkuista pannua

Levitä pekonit talouspaperille lautasen päälle. Nosta päälle uusi paperi ja taas kerros pekonia ja paperi. Jatka, kunnes kaikki pekoniviipaleet ovat papereiden välissä. Siirrä lautanen mikroon ja kuumenna täydellä teholla 3–4 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Veden avulla – mehevä tulos

Amerikkalaisten reseptinikkarien mielestä pekonista tulee rapeaa ja mehevää, kun sen kypsentää pannussa, jossa on parin sentin kerros vettä. Lämpöä pidetään korkeana, kunnes vesi haihtuu kiehuessaan. Lämpö vähennetään puolelle teholle ja paistamista jatketaan siihen asti, että pekoni rapeutuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös: Pekoni tekee kaikesta parempaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla