Menestyksen salaisuus: sauvasekoitin ensin pohjalle ja sitten hitaasti ylös.
Menestyksen salaisuus: sauvasekoitin ensin pohjalle ja sitten hitaasti ylös.

Itse tehty majoneesi vaatii kuusi raaka-ainetta ja sauvasekoittimen.

Itse tehty majoneesi valmistuu niin nopeasti, että samassa ajassa ehtii korkeintaan avata valmismajoneesipurkin. Ainakin jos kansi sattuu olemaan tiukassa.

Pikamajoneesin paras puoli on sen nopeus ja helppous. Kananmunan voi tässä reseptissä käyttää kokonaisena, joten keltuaisen ja valkuaisen erotteluun ei kulu aikaa. Kananmunan lisäksi majoneesiin tulee sinappia, viinietikkaa, suolaa, valkopippuria ja rypsiöljyä. Käytä huoneenlämpöisiä aineksia.

Vaivalloista vatkaamista ei tarvita, sillä kun mätät raaka-aineet korkeareunaiseen kulhoon, niin sauvasekoitin hoitaa työn puolestasi sekunneissa. Maltti on tosin valttia, sillä jos nostat sauvasekoittimen kulhon pohjalta liian nopeasti, majoneesi voi juoksettua.

Katso mallia oheiselta videolta!

Itse tehty majoneesi säilyy jääkaapissa hyvänä kolmesta viiteen päivää.

Tallenna maailman helpoimman pikamajoneesin resepti omaan Soppa365-keittokirjaasi tästä!

Päivitetty 11.11. klo 11.45: Lisätty huomautus huoneenlämpöisistä raaka-aineista ja hitaasta sauvasekoittimen nostamisesta.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!