Menestyksen salaisuus: sauvasekoitin ensin pohjalle ja sitten hitaasti ylös.
Menestyksen salaisuus: sauvasekoitin ensin pohjalle ja sitten hitaasti ylös.

Itse tehty majoneesi vaatii kuusi raaka-ainetta ja sauvasekoittimen.

Itse tehty majoneesi valmistuu niin nopeasti, että samassa ajassa ehtii korkeintaan avata valmismajoneesipurkin. Ainakin jos kansi sattuu olemaan tiukassa.

Pikamajoneesin paras puoli on sen nopeus ja helppous. Kananmunan voi tässä reseptissä käyttää kokonaisena, joten keltuaisen ja valkuaisen erotteluun ei kulu aikaa. Kananmunan lisäksi majoneesiin tulee sinappia, viinietikkaa, suolaa, valkopippuria ja rypsiöljyä. Käytä huoneenlämpöisiä aineksia.

Vaivalloista vatkaamista ei tarvita, sillä kun mätät raaka-aineet korkeareunaiseen kulhoon, niin sauvasekoitin hoitaa työn puolestasi sekunneissa. Maltti on tosin valttia, sillä jos nostat sauvasekoittimen kulhon pohjalta liian nopeasti, majoneesi voi juoksettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso mallia oheiselta videolta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse tehty majoneesi säilyy jääkaapissa hyvänä kolmesta viiteen päivää.

Tallenna maailman helpoimman pikamajoneesin resepti omaan Soppa365-keittokirjaasi tästä!

Päivitetty 11.11. klo 11.45: Lisätty huomautus huoneenlämpöisistä raaka-aineista ja hitaasta sauvasekoittimen nostamisesta.

Hei, kiitos kysymyksestä! Valitettavasti vanhan ajan sähkövatkain ei oikein toimi majoneesin valmistuksessa. Sillä ei pääse ihan kapean kulhon pohjalle kunnolla. Kannattaa käyttää sauvasekoitinta, jotta onnistuu varmasti. T: Soppa365 toimitus

Sisältö jatkuu mainoksen alla