Menestyksen salaisuus: sauvasekoitin ensin pohjalle ja sitten hitaasti ylös.
Menestyksen salaisuus: sauvasekoitin ensin pohjalle ja sitten hitaasti ylös.

Itse tehty majoneesi vaatii kuusi raaka-ainetta ja sauvasekoittimen.

Itse tehty majoneesi valmistuu niin nopeasti, että samassa ajassa ehtii korkeintaan avata valmismajoneesipurkin. Ainakin jos kansi sattuu olemaan tiukassa.

Pikamajoneesin paras puoli on sen nopeus ja helppous. Kananmunan voi tässä reseptissä käyttää kokonaisena, joten keltuaisen ja valkuaisen erotteluun ei kulu aikaa. Kananmunan lisäksi majoneesiin tulee sinappia, viinietikkaa, suolaa, valkopippuria ja rypsiöljyä. Käytä huoneenlämpöisiä aineksia.

Vaivalloista vatkaamista ei tarvita, sillä kun mätät raaka-aineet korkeareunaiseen kulhoon, niin sauvasekoitin hoitaa työn puolestasi sekunneissa. Maltti on tosin valttia, sillä jos nostat sauvasekoittimen kulhon pohjalta liian nopeasti, majoneesi voi juoksettua.

Katso mallia oheiselta videolta!

Itse tehty majoneesi säilyy jääkaapissa hyvänä kolmesta viiteen päivää.

Tallenna maailman helpoimman pikamajoneesin resepti omaan Soppa365-keittokirjaasi tästä!

Päivitetty 11.11. klo 11.45: Lisätty huomautus huoneenlämpöisistä raaka-aineista ja hitaasta sauvasekoittimen nostamisesta.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.