Ensimmäisessä MasterChef VIP -jaksossa kisaavat Mikko von Hertzen, Jyrki Anttila ja Kaisa Liski. Isäntinä Tomi Björck ja Henri Alén. Kuva: Nelonen.
Ensimmäisessä MasterChef VIP -jaksossa kisaavat Mikko von Hertzen, Jyrki Anttila ja Kaisa Liski. Isäntinä Tomi Björck ja Henri Alén. Kuva: Nelonen.

Helmikuussa alkava MasterChef VIP heittää 18 suomalaisjulkkista hellan ääreen.

Uusi kotimainen MasterChef-kokkikisa käynnistyy helmikuussa, mutta tällä kertaa kauhanvarressa ei nähdä kotikokkaajia tai lahjakkaita lapsia, vaan nimensä mukaisesti MasterChef VIP -ohjelmassa mestarikokin tittelistä kisaavat julkkikset.

Tomi Björckin ja Henri Alénin luotsaamassa ohjelmassa kokkaa kaikkiaan 18 kilpailijaa, ja vierailevina tähtinä nähdään muun muassa kokit Michael Björklund, Erik Mansikka, Nahuel Pazos ja Peppi Aralehto.

MasterChef VIP poikkeaa kilpailuasetelmaltaan hieman perinteisestä MasterChef-formaatista. Kaikki kilpailijat eivät ole mukana ohjelmassa alusta asti, vaan he kisaavat ensin kolmen hengen sarjoissa, joista kustakin pääsee vain yksi kilpailija jatkoon. Huhtikuun puolivälin päätösjaksossa on mukana kolme finalistia.

Ohjelmassa kokkaustaitojaan esittelevät Laila Snellman, Anni Hautala, A.W. Yrjänä, Kaisa Liski, Martina Aitolehti, Emma Kimiläinen, Sakari Kuosmanen, Mikko von Hertzen, Ville Niinistö, Kim Herold, Jyrki Anttila, Manuela Bosco, Veeti Kallio, Mikko Kivinen, Mikaela Ingberg, Jussi Chydenius, Eva Louhivuori ja Jussi69.

MasterChef VIP alkaa Nelosella 10. helmikuuta, jolloin kisakolmikon muodostavat kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski, muusikko Mikko von Hertzen ja tenori Jyrki Anttila.

Päivitetty 13.1.2015 klo 15.05: Ensimmäisessä jaksossa kilpailevat Kaisa Liski, Mikko von Hertzen ja Jyrki Anttila eikä Ville Niinistö, kuten alkuperäisessä jutussa luki.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.