Kunnon nakki napsahtaa ja on sopivan suolainen. Kuva: iStock
Kunnon nakki napsahtaa ja on sopivan suolainen. Kuva: iStock

Raati totesi nakkien suurimpien erojen löytyvän suolaisuudesta ja kuoren rakenteesta. Nakkitesti totesi parhaaksi nakiksi maukkaan ja lihaisan!

Uudenvuodenjuhlien perinteisellä menulla on tietenkin nakit ja perunasalaatti. Kaupan hyllyllä menee kuitenkin sormi suuhun, kun nakkisorttia on ties kuinka monenlaista. Testasimme kaupan nakit ja laitoimme ne parhaammuusjärjestykseen.

Ensinnä on kuitenkin pakko todeta, että monille maistui parhaiten ensimmäinen nakki, sillä puraisu toi mieleen nakintäyteisiä muistoja hiihtokilpailuista vappubileisiin. Nakki kuin nakki, nostalgia on taattu. (Raati maistoi siis ensimmäisen nakin uudestaan suhteuttaakseen sen muihin.)

Sija 6: HK Aitonakki

Perinteinen napsuvakuorinen HK:n nakki keräsi niukalti kehuja. Useampi testaaja oli maistavinaan erikoisen sivumaun. Yksi testaajista pisteytti nakin 4/5 viisi ja kommentoi: "hyvä perusnakki". Plussaksi laskettakoot nakin kotimaisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sija 5: Snellman Aito Nakkimakkara

Aito Nakkimakkara kerää kehuja ulkonäöstään. Se on nätti nakiksi. Nakin maku on reilusti suolainen, mutta kuori hieman pehmeä. Nakin lihapitoisuus on korkea (90 %) ja se ei siällä lainkaan kamaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sija 4:Vataja Nitriitön nakki

Vatajan nakki eroaa ulkonäöltään eniten. Sen väri on luonnollinen eli harmahtava. Kuori on pehmeä ja maku mukavan savuinen. Raadista yksi tunnistaa nakin Vatajaksi ja kertoo suosivansa sitä lapsiperheessä nitriittimyyden vuoksi. Vaati totuttelua perusnakkeihin tottuneelle.

Sija 3:Wigren Herkkunakki

Klassinen napsahtava ja lihaisa nakki. Maku on suolainen ja mehevän rasvainen. Hyvä nakki hodarisämpylän väliin.

Sija 2: Helsingin makkaratehtaan Yönakki

Nimensä puolesta yönakki on loistava uudenvuoden nakki. Myös maku ilahduttaa testaajia. Nakki on sopivan suolainen ja maistuu kunnon vanhan ajan nakille.

Sija 1: Chef Wotkin's Sörkän nakki

Sörkkäläistä kehutaan lihasaiksi ja tasapainoisen makuiseksi. Se saa kiitosta sopivasta suolasta, joka tuntuu, mutta ei puske läpi. Myös ulkonäkö miellyttää testaajia: nakki on pitkä ja paksu.

 

 

Vierailija

Ei ollu vissii Korpelan nakit testissä mukana, voittaa ainakin wigrenit mennen tullen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla