Suomalainen ostaa maksalaatikon mieluusti valmiina, koska sen tekeminen kotona koetaan varsin työlääksi. Kuva: Saarioinen.
Suomalainen ostaa maksalaatikon mieluusti valmiina, koska sen tekeminen kotona koetaan varsin työlääksi. Kuva: Saarioinen.

Maksalaatikko on suomalaisten suosikkivalmisruoka, mutta terveystrendi kasvattaa wokkien ja salaattien suosiota.

Suomalaisten suosikkieines on maksalaatikko, selviää Suomalaisen työn liiton teettämästä Sinivalkoinen jalanjälki -kyselytutkimuksesta. Kyselyyn vastanneista 17 % nosti maksalaatikon suosikkivalmisruuakseen.

"Maksalaatikko sai suurimman suosion kaikissa ikäluokissa, vaikkakin sen suosio on erityisen suurta yli 30-vuotiaiden parissa. Maksalaatikon suosiota voi selittää, että se koetaan kotikeittiössä hieman työlääksi valmistettavaksi. Moni päätyneekin nappaamaan kaupasta valmiin vaihtoehdon", sanoo projektipäällikkö Merja Mantila Suomalaisen työn liitosta.

Maksalaatikon suosiosta kertoo sekin, että esimerkiksi Saarioinen on valmistanut maksalaatikkoa vuodesta 1957 asti. Maksalaatikon kulutuksesta puolestaan kielii se, että Saarioinen valmistaa sitä yli kahdeksan miljoonaa rasiaa vuodessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös purkkihernekeitto maistuu suomalaisille hyvin, sillä 11 % vastaajista mainitsi sen suosikkivalmisruuakseen. Hernekeitto on etenkin vanhempien vastaajien mieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jonkin verran kannatusta valmisruokakyselyssä saivat myös makaronilaatikko (5 %), karjalanpiirakat (4 %), lihapullat (4 %) ja pinaattikeitto (4 %).

Terveysbuumi näkyy myös valmisruokavalikoimassa, sillä tällä hetkellä suosittuja ovat etenkin erilaiset wokit ja salaatit. Erityisen suosittuja ovat kauppojen salaattibaarit, joissa asiakkaat voivat koota itse omat annoksensa.

Sinivalkoinen jalanjälki -tutkimukseen vastasi 1017  suomalaista kuluttajaa helmikuussa 2015. Vastaajat olivat iältään 15–79-vuotiaita. Kyselyn toteutti Taloustutkimus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla