Taste of Helsinki on viimeistä kesää Kansalaistorilla. Kuva: Ville Malja
Taste of Helsinki on viimeistä kesää Kansalaistorilla. Kuva: Ville Malja

Ensi kesän Taste of Helsinki on viimeinen Kansalaistorilla järjestettävä ruokafestivaali. Uutuutena on mukana yksi ulkomaalainen ravintola.

Taste of Helsinki -ruokafestivaali järjestetään jo viidettä kertaa 16.-19.6. Kansalaistorin puistossa Töölönlahdella. Tämä on kuitenkin viimeinen kerta tällä paikalla, sillä kaupunki tarvitsee väliaikaiseksi toriksi jätetyn paikan nyt kirjasto- ja puistokäyttöön. Taste of Helsingille paikan menettäminen on harmillista, sillä paikka on keskellä Helsinkiä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä sopivan kokoinen jopa 11 000 kävijälle.

"Koko festivaalin jatko riippuu uuden paikan löytymisestä ja etsimme sitä nyt kuumeisesti seuraavalle kesälle. On vaikea löytää yhtä hyvää paikkaa", kertoo tapahtuman järjestäjä Mira MacNamara.

Rennon ja monille kaupunkilaisille perinteeksi muodostuneen kaupunkifestarin jatkoon kuitenkin uskovat sekä järjestäjät Barry ja Mira MacNamara että yhteistyökumppanit, sillä esimerkiksi pääyhteistyökumppani Electrolux on jo lupautunut mukaan myös seuraavalle kesälle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Taste of Helsinki -festareilla ulkomaalainen ravintola

Viimeisenä Kansalaistorin kesänä luvassa on paljon uutta. Mukana on suomalaisten ravintoloiden lisäksi yksi ulkomaalainen ravintola, tallinnalainen ravintola Ö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Tarjoamme puhtaita virolaisia makuja, kuten paikallista selleriä, hirveä ja itse tehtyä mustaa valkosipulia", kertovat Renno Paukson ja Martin Meikas Ravintola Ö:stä.

"Kehittelemme myös jonkilaista virtuaalimatkaa, jonka avulla vieraat voisivat tutustua ravintolaamme. Saa nähdä, saammeko sen onnistumaan."

Videolla tervehtivät ravintola Ö:n keittiömestarit Taste of Helsingin tiedotustilaisuudessa.

Muita uusia ravintoloita ovat kasvisruokiin erikoistunut Grön, Kallion suosikki Kolmon3n, italialainen Toca ja tamperelainen Hella & Huone. Jo aiemmin mukana olleista ravintoloista ovat kokkaamassa jälleen Pastor, Sinne, Ask, Bistro o Mat ja Muru. Ravintolat valmistavat viime vuosilta tutun kolmen ruokalajin lisäksi nimikkoannoksensa.

Tocan raikas maitosuklaavanukas minttu-jogurttisorbetilla on tajolla ensi kesän festareilla. Kuva: Jarno Jussila

Uutuutena olutta ja musiikkia

Tänä vuonna viinejä maistellaan tuttuun tapaan viinipaviljongissa, mutta mukana on ensimmäistä kertaa myös Sinebrychoffin House of Beers. Taste of Helsinki -festivaali on tänä kesänä avoinna peräti klo 23 asti ja yleisöä viihdyttää jazzkollektiivi We Jazz.

Ruokien reseptejä löydät lähempänä tapahtumaa Soppa365:stä!

Taste of Helsingin nettisivut löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla