Kuva: Taste of Helsinki
Kuva: Taste of Helsinki

Huippukokkien käsissä syntyy huippuhyvää ruokaa. Taste of Helsinkiin osallistuvat ravintolat ovat kirjanneet reseptejään ylös Soppa365:n käyttäjiä varten.  Esimerkiksi Kaartin Hodarin & Hummeri esittelee sitruunaisen hummeririsottonsa ja Postres makean saaristolaisleipänsä. Näistä molemmissa on ainesta kestosuosikeiksi.

Katso kaikki herkulliset reseptit Taste of Helsingin omasta keittokirjasta.

Reseptit kannattaa lukea tarkasti läpi, sillä osa vaatii esivalmisteluja edellisenä päivänä. Älä huolestu, jos et tunne kaikkia termejä, joita ohjeissa käytetään, sillä eivät tunne muutkaan kotikokit. Ravintoloissa ruokaa ajetaan ja kokkien suussa monitoimikone muuttuu kutteriksi. Ammattikeittiössä läträtään nestemäisellä typellä ja mitataan grammalleen, mutta kotona voi ottaa rennomminkin.

Älä huolestu vaan kokkaa! Soppa365:n Pieni kokki-suomi-sanakirja auttaa sinut alkuun.

Pieni kokki-suomi-sanakirja

Aja sileeks = Soseuta kunnes massa on tasaisen silkkistä.

Kutteri = Cutter eli tehosekoitin tai monitoimikone.

Leikkaa ohueksi = Leikkaa ohuemmaksi kuin koskaan ennen. Niin ohueksi, että näet siitä läpi.

Liemi (kala, kasvis) = Monissa ravintoloissa keitetään liemet itse. Myös kotona voi keitellä tai turvautua valmiisiin, yleensä 1 litran pakkauksissa, myytäviin liemiin.

Neutraali öljy = miedon makuinen perusöljy kuten rypsi- tai rapsiöljy, ei esimerkiksi oliivi- tai pähkinäöljy.

Paseeraa = painele tiheän siivilän läpi.

Suolaa 27 grammaa = 5 tl lusikallista suolaa.

 

Jos et kuitenkaan luota omiin kokkaustaitoihisi tai haluat vertailla omia annoksiasi huippuravintoloiden tuotoksiin, osallistu Taste of Helsinki -tapahtumaan 12.-15.6.

Soppa 365 on Taste of Helsingin mediayhteistyökumppani.

Sopan lukijat innostuivat Turusta tämän vuoden Taste of Helsinki -festivaalikattauksessa.

Jos Sopan lukijat ovat oikeassa, turkulaisravintola Kaskiksen teltalla riittää ruuhkaa tämän kesän Taste of Helsinki -festivaaleilla. Sopan lukijat nimittäin äänestivät Kaskiksen possunkylkiannoksen kaikkein kiinnostavimmaksi festivaaliannokseksi. Kaskis aikoo tarjota Taste of Helsingissä ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia. Annos sai Sopan gallupissa 12,5 % annetuista äänistä.

Kaskis voitti myös äänestyksen kakkossijan kala-annoksellaan. Ravintola aikoo tarjota sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastiketta. Annos sai 11,0 % annetuista äänistä.

Kolmanneksi eniten Sopan lukijat himoitsevat Matti Jämsénin friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää (6,9 % äänistä), Gastrobar Emon rypsipossun ribsejä ja chipotlea (6,1 % äänistä) ja Ragun ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa (5,6 % äänistä).

Taste of Helsinki -festivaalin suosituin annos on ollut kahdesti ravintola Farangin karamellipossu. Jos soppalaisten äänistä voi mitään päätellä, possu jyrää festivaalivieraiden mielestä tänäkin vuonna.

Kaikkiaan Taste of Helsinki -festivaaliin osallistuu 10 ravintolaa. Maisteltavia annoksia on 35 kappaletta.

Voit tutustua festivaaliruokien resepteihin ennakkoon Sopassa!

Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.

Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.
Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.

Ahvenanmaalaisravintola peruu osallistumisensa, tilalle tulee meksikolaista ruokaa tarjoava Patrona.

Taste of Helsinki -ruokafestivaalin osanottajaravintoloissa on tapahtunut muutoksia.

Michael Björklundin luotsaama ahvenanmaalainen Smakbyn jättää Taste of Helsingin väliin "henkilökohtaisten syiden" takia.

Smakbyn tilalle tulee helsinkiläinen Patrona, joka tunnetaan meksikolaisesta ruuasta.

Patrona aikoo tarjoilla Taste of Helsinki -menussaan tiikerirapuja, naudankieltä ja ankankoipea. Ruokalista näyttää tältä.

Tiikerirapua "aquachile", vaahdotettua suolakeksiä ja valentina-kastiketta

Savustettu naudankielitaco, avokadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia

Ankankoipea "mole manchamanteles", maissia, paahdettua porkkanaa ja rapeaa banaania

Loppujen Taste of Helsinki -ravintoloiden menut löydät jutun lopusta.

 

Haluatko kokata kuin huippukokit? Tutustu Taste of Helsinki -festivaalin resepteihin klikkaamalla tästä!

 

TASTE OF HELSINKI -MENU 2015

BERTHA

ruis, possu, sipuli

nauta, tilli, kukkakaali

possu, suklaa, nauta

BRÖD

Sipuli – Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää

Härkä – Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää

Kirjolohi – ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää

Kefiiri – Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

GASTROBAR EMO

Crème Ninon ja mustekalaa

Rypsipossun ribsejä ja chipottlea

Emon “Tiramisu”

HOSHITO

Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono

Ginger ja Ginger, Misokastike

Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella

Avocado Tempura

KASKIS

Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike

Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia

Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata

MATTI JÄMSEN POP-UP

”Toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua

Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015

Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia

Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan

PASTOR

Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk

Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia

Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia

RAGU

Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa

Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa

Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä

Breads&Spreads:

-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi

-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

SINNE

Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk Gurka – Kylmää kurkku-minttukeittoa

Wallenberg – Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita

Porvoo-HKI – Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia

Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.