Kuva: Taste of Helsinki
Kuva: Taste of Helsinki

Huippukokkien käsissä syntyy huippuhyvää ruokaa. Taste of Helsinkiin osallistuvat ravintolat ovat kirjanneet reseptejään ylös Soppa365:n käyttäjiä varten.  Esimerkiksi Kaartin Hodarin & Hummeri esittelee sitruunaisen hummeririsottonsa ja Postres makean saaristolaisleipänsä. Näistä molemmissa on ainesta kestosuosikeiksi.

Katso kaikki herkulliset reseptit Taste of Helsingin omasta keittokirjasta.

Reseptit kannattaa lukea tarkasti läpi, sillä osa vaatii esivalmisteluja edellisenä päivänä. Älä huolestu, jos et tunne kaikkia termejä, joita ohjeissa käytetään, sillä eivät tunne muutkaan kotikokit. Ravintoloissa ruokaa ajetaan ja kokkien suussa monitoimikone muuttuu kutteriksi. Ammattikeittiössä läträtään nestemäisellä typellä ja mitataan grammalleen, mutta kotona voi ottaa rennomminkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älä huolestu vaan kokkaa! Soppa365:n Pieni kokki-suomi-sanakirja auttaa sinut alkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pieni kokki-suomi-sanakirja

Aja sileeks = Soseuta kunnes massa on tasaisen silkkistä.

Kutteri = Cutter eli tehosekoitin tai monitoimikone.

Leikkaa ohueksi = Leikkaa ohuemmaksi kuin koskaan ennen. Niin ohueksi, että näet siitä läpi.

Liemi (kala, kasvis) = Monissa ravintoloissa keitetään liemet itse. Myös kotona voi keitellä tai turvautua valmiisiin, yleensä 1 litran pakkauksissa, myytäviin liemiin.

Neutraali öljy = miedon makuinen perusöljy kuten rypsi- tai rapsiöljy, ei esimerkiksi oliivi- tai pähkinäöljy.

Paseeraa = painele tiheän siivilän läpi.

Suolaa 27 grammaa = 5 tl lusikallista suolaa.

 

Jos et kuitenkaan luota omiin kokkaustaitoihisi tai haluat vertailla omia annoksiasi huippuravintoloiden tuotoksiin, osallistu Taste of Helsinki -tapahtumaan 12.-15.6.

Soppa 365 on Taste of Helsingin mediayhteistyökumppani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla