Järvenpään Blues-festarien pääkatu täyttyi aamulla myyntikojuista ja lettupisteistä. Maria Juvenal-Nousiaisen Churros-kahvilan edessä kiemurteli jono jo siinä vaiheessa, kun ensimmäiset munkit olivat kypsymässä.

 

Marian churros-kioski on nyt Järvenpäässä, seuraavaksi Ruisrockissa.

Brasiliasta kotoisin oleva Maria  Juvenal-Nousiainen  kiertää churro-kioskinsa kanssa jo kymmenettä kesää festareilla eri puolilla Suomea.

Uppopaistettu churro on alun perin espanjalainen perinneleivonnainen, mutta matkalla Brasiliaan se on muuttunut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- Brasiliassa churrosta on tullut katuruokaa. Levonnaisen keskelle on kehitelty ”tunneli”,  johon pursotetaan täyte. Enää ei istuta dippailemassa churroja suklaaseen, Maria naurahtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maria tarjoaa munkin kanelisokeriin kieriteltynä ja vaikkapa suklaa-tai omenahillotäytteisenä.

Churron tekemiseen tarvittavien laitteiden alkuperää Maria ei halua kertoa, sillä kilpailijoita hän ei kaipaa. Tänään ja huomenna Marian kojun löytää Järvenpään puistoblues- festivaaleilta. Ensi viikonloppuna Ruisrockista.

 

www.churros.fi

www.puistoblues.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla