Kiehu maito ei pala pohjaan, mutta jättää jälkeensä ohuen valkoisen peitteen kattilan pohjaan.
Kiehu maito ei pala pohjaan, mutta jättää jälkeensä ohuen valkoisen peitteen kattilan pohjaan.

Soppa pääsi testaamaan Valion uutta maitojuomaa, jonka mainostetaan olevan pohjaanpalamaton maito.

Palaako puuro aina pohjaan?  Valio ratkaisi ongelmaa 8 vuotta ja kehitti tuotteen, jonka sanotaan olevan pohjaanpalamaton maito.

Miten maito syntyi?

Idea pohjaanpalamattomasta maidosta syntyi Valion tuotekehityksessä melkein vahingossa vuosituhannen alussa. Uusi Kiehu-maitojuoma sai alkunsa, kun Valio testasi, onko maidosta mahdollista poistaa heraproteiineja. Ne aiheuttavat maidon pohjaan palamisen. Kiehusta on poistettu riittävä määrä heraproteiineja, jottei maito pala. Tavallisessa kevytmaidossa on 3,2 grammaa proteiinia ja Kiehussa on 2,5 grammaa. Maidon makua on vaikea erottaa tavallisesta.

Nyt testaamaan!

Valion koekeittiön Jani Lamminperä kehottaa keittämään maitoa maltillisella lämpötilalla. Laitamme maidon kuitenkin kunnon testiin: kattila puolilleen maitoa, levy täysille ja menoksi. Puuroa valmistaessa maitoa on hyvä sekoitella jo rakenteen vuoksi, mutta pelkän maidon annamme kiehua rauhassa. Se alkaa maidolle tyypilliseen tapaan kuohua. Kiehutamme varmuuden vuoksi vielä vähän nähdäksemme kunnollisen tuloksen. Maito ei tosiaan pala pohjaan, mutta pohjalle jää pieni valkoinen kalvomainen peite. Tiskatessa se lähtee helposti tiskiharjan ja tiskiaineen avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onko pohjaanpalamaton maito nimensä väärti?

Uusi maitojuoma on oiva ruuanlaittotuote niille, jotka ovat tuskastuneet palaneisiin valkokastikkeisiin, hyvä tuote levottoman ruuanlaittajan keittiöön. Tuote ei tuo mitään lisäarvoa niille kotikokeille, joilla maito ei yleensäkään pala pohjaan. Kiehun voi siis korvata aivan yhtä lailla hyvällä keskittymisellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kahdessa samanlaisessa kattilassa keitettiin yhtä pitkään tavallista maitoa (vasemmalla) ja Kiehua (oikealla).

Vierailija

Puuro onnistui ihan nappiin! Teflon-kattila käytössä, ei tarttunut yhtään pohjaan. Hyvä ohje, kiitos!

iiiiiiiiiii

Itse haluaisin mieluummin sellaista maitoa, joka ei kiehu hellalle, jos sattumalta sekunniksi kääntää katseensa pois kattilasta ;) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla