Riippumatot kiikkuivat Teurastamon pihalla myös toukokuisissa kesäkauden avajaisissa. Kuva: Maria Miklas / Teurastamo.
Riippumatot kiikkuivat Teurastamon pihalla myös toukokuisissa kesäkauden avajaisissa. Kuva: Maria Miklas / Teurastamo.

Helsingin Teurastamolla torstaina 10.7. järjestettävä Street Food Thursday -klubi kerää paikalle ruokarekkoja ja katuruuan ystäviä.

Maaliskuussa Helsingin keskustassa järjestetty katuruokatapahtuma Streat Helsinki oli valtavan suosittu. Senaatintorin ja Kauppatorin liepeille kerääntyi aurinkoisena maaliskuun lauantaina kymmeniä tuhansia katuruuan ystäviä.

Nyt katuruokafaneilla on mahdollisuus uusintaotteluun, joskin vähän pienemmässä mittakaavassa.

Helsingin Teurastamolla nimittäin järjestetään torstaina 10. heinäkuuta Street Food Thursday -pihaklubi, joka tarkoittaa käytännössä ruokarekkojen kokoontumisajoja dj-musiikilla ja riippumattolöllöttelyllä höystettynä.

Tänä torstaina paikalle kurvaavat voileivistään tunnettu Street Gastro, kotimaista makkaraperinnettä vaaliva Harjun makkaratehdas, Helsingin trendiravintoloista tuttu Richard McCormick, slider-leipiä tarjoileva Liesikiesi ja meksikolaista muonaa myyvä Taco-Bot. Lisäksi paikalle saapuu luomulimpparia kauppaava Raikastamo.

Street Food Thursday -klubi järjestetään Helsingin Teurastamolla (Työpajankatu 2) torstaina 10.7. klo 15–21.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.