Seivästä tikkuun mitä mielesi tekee. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Seivästä tikkuun mitä mielesi tekee. Kuva: Sami Repo

Värikästä, vaivatonta, monipuolista... Ei ihme, että vartaat ovat yksi suosituimmista grilliruuista. Usein vartaat tulee koottua saman kaavan mukaan, vaikka raaka-aineita, marinadeja ja kastikkeita voisi vaihdella mielin määrin. Lue alta kuusi hurmaavaa ja yllättävääkin varrasvaihtoehtoa. Valitse suosikkisi tai valmista vaikka kaikki!

Mixed grill -sekalihavartaat

Mixed grill -vartaat ovat todellinen liharuokien ystävän valinta. Voit yhdistellä vartaisiin suosikkilihojasi: niin nautaa, possua kuin karitsaakin, miksei myös broileria. Vartaat maustetaan perinteisesti barbeque-kastikkeella ja tarjotaan maukkaan perunasalaatin tai cole slaw'n kera.

Lihavartaiden ohje löytyy täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Marokkolaiset kalavartaat ja minttujogurtti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marokkolaiset lämpimät maut sopivat hyvin lohen kumppaniksi. Nämä kalavartaat valmistuvat myös vaivattomasti: tarvitset vain 20 minuuttia aktiivista kokkausaikaa. Vartaat viimeistelee raikas minttujogurttikastike, joka sopii monenlaisten kalaruokien yleiskastikkeeksi.

Ohjeen marokkolaisiin kalavartaisiin löydät täältä.

Korealaiset siskonmakkaravartaat

Jotain vanhaa, jotain uutta... Perinteiset siskonmakkarat saavat aivan uuden muodon, kun ne puristellaan valkosipuli-inkivääri-chili -marinadiin ja tikutetaan vartaisiin. Vartaiden kanssa tarjotaan tietenkin korealaisittain kimchiä!

Ohjeen saat täältä.

Tofu-kasvisvartaat

Kasvissyöjille maistuvat värikkäät thaimaalaisittain maustetut tofu-kasvisvartaat. Anna tofun ja kasvisten marinoitua ainakin pari tuntia ennen grillaamista, jotta saat niihin ytyä. Monien mielestä herkullisin osa tätä ruokaa taitaa olla mausteinen ja hieman makea pähkinäkastike.

Ohjeen tofu-kasvisvartaisiin saat täältä.

Salaattivartaat

Kesäpäivien helpot ja hauskat eväät syntyvät kokoamalla salaatin varrastikkuihin. Salaatinlehdetkin pysyvät matkassa, kun telkeät ne kiinteämpien palojen, kuten paprikasiivujen, kurkkukuutioiden tai mozzarellapallojen, väliin.

Ohjeen salaattivartaisiin löydät täältä.

Ananas-halloumivartaat

Kreikkalaishenkinen jännittävä jälkkärivarras syntyy tuoreesta paloitellusta ananaksesta ja halloumijuustokuutioista. Hedelmän makeus ja juuston suolaisuus pelaavat täydellisesti yhteen. Vartaat viimeistellään valelemalla ne reilusti hunaja-timjamikastikkeella.

Ohjeen löydät täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla