
Värikästä, vaivatonta, monipuolista... Ei ihme, että vartaat ovat yksi suosituimmista grilliruuista. Usein vartaat tulee koottua saman kaavan mukaan, vaikka raaka-aineita, marinadeja ja kastikkeita voisi vaihdella mielin määrin. Lue alta kuusi hurmaavaa ja yllättävääkin varrasvaihtoehtoa. Valitse suosikkisi tai valmista vaikka kaikki!
Mixed grill -sekalihavartaat
Mixed grill -vartaat ovat todellinen liharuokien ystävän valinta. Voit yhdistellä vartaisiin suosikkilihojasi: niin nautaa, possua kuin karitsaakin, miksei myös broileria. Vartaat maustetaan perinteisesti barbeque-kastikkeella ja tarjotaan maukkaan perunasalaatin tai cole slaw'n kera.
Lihavartaiden ohje löytyy täältä.
Marokkolaiset kalavartaat ja minttujogurtti
Marokkolaiset lämpimät maut sopivat hyvin lohen kumppaniksi. Nämä kalavartaat valmistuvat myös vaivattomasti: tarvitset vain 20 minuuttia aktiivista kokkausaikaa. Vartaat viimeistelee raikas minttujogurttikastike, joka sopii monenlaisten kalaruokien yleiskastikkeeksi.
Ohjeen marokkolaisiin kalavartaisiin löydät täältä.
Korealaiset siskonmakkaravartaat
Jotain vanhaa, jotain uutta... Perinteiset siskonmakkarat saavat aivan uuden muodon, kun ne puristellaan valkosipuli-inkivääri-chili -marinadiin ja tikutetaan vartaisiin. Vartaiden kanssa tarjotaan tietenkin korealaisittain kimchiä!
Tofu-kasvisvartaat
Kasvissyöjille maistuvat värikkäät thaimaalaisittain maustetut tofu-kasvisvartaat. Anna tofun ja kasvisten marinoitua ainakin pari tuntia ennen grillaamista, jotta saat niihin ytyä. Monien mielestä herkullisin osa tätä ruokaa taitaa olla mausteinen ja hieman makea pähkinäkastike.
Ohjeen tofu-kasvisvartaisiin saat täältä.
Salaattivartaat
Kesäpäivien helpot ja hauskat eväät syntyvät kokoamalla salaatin varrastikkuihin. Salaatinlehdetkin pysyvät matkassa, kun telkeät ne kiinteämpien palojen, kuten paprikasiivujen, kurkkukuutioiden tai mozzarellapallojen, väliin.
Ohjeen salaattivartaisiin löydät täältä.
Ananas-halloumivartaat
Kreikkalaishenkinen jännittävä jälkkärivarras syntyy tuoreesta paloitellusta ananaksesta ja halloumijuustokuutioista. Hedelmän makeus ja juuston suolaisuus pelaavat täydellisesti yhteen. Vartaat viimeistellään valelemalla ne reilusti hunaja-timjamikastikkeella.