Sipsikaljavegaanit pääsivät ensimmäisten joukossa maistamaan uusia pizzoja. Kuva: <span class="photographer">Kotipizza</span>
Sipsikaljavegaanit pääsivät ensimmäisten joukossa maistamaan uusia pizzoja. Kuva: Kotipizza

Kun maanlaajuinen pizzeriaketjukin alkaa tehdä Härkis-pizzaa ja tarjoaa vegaanista juustoa pizzojen päälle, vegevillitys ei ole enää pienen piirin oma juttu.

Ruoka- ja ravintolamaailman "vegetempauksia" nähdään jatkuvasti, ja vegaanisilla tuotteilla saa toki nyt huomiota. Samalla vegeruokien ilmestyminen koko kansan ravintoloihin saattaa kertoa siitä, vegaanisuus ja lihankorvikkeet eivät ole enää pienen piirin juttuja, vaan ilmiö on laajentumassa. Kasvissyöjien (kasvava) nälkä on joka tapauksessa aito asia. Siihen suoneen iskee nyt suosittu maanlaajuinen pizzeriaketjukin.

Nimittäin trendien mukaan ponnistaa nyt Kotipizza, jonka listalla on kasvisproteiini Härkiksellä täytettyjä pizzoja sekä vegaaninen juusto, jonka voi valita mihin tahansa pizzaan.

Kotipizzan sisältöpäällikkö Tomi Laine, millaista suosiota odotatte Härkis-pizzoille? Entä vegaaniselle juustolle, eikö se ole kuitenkin suhteellisen pienen piirin juttu?

"Tuore tutkimuksemme kertoo, että jopa puolet sekasyöjistä on lisännyt kasvisruoan osuutta ruokavaliossaan viime aikoina. Myynnistä on vielä mahdoton sanoa, startti näyttää kuitenkin lupaavalta – sosiaalisen median ja tapahtumissamme saadun palautteen perusteella Härkis-uutuudet Härkis Burgerpizza ja Härkis Kotzone sekä vegaaninen juusto ovat saaneet erittäin innostuneen vastaanoton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vegaanisen juuston valitsemisessa osallistettiin kuluttajia, tässä tapauksessa voimakkaasti kasvavaa Sipsikaljavegaanien FB-porukkaa, joka koostuu jo yli 30 000 aktiivisesta jäsenestä. Järjestimme sipsareille maistatustilaisuuden. Voittajaksi sipsarit valitsivat skotlantilaisen Bute Islands Foodsin vegaanijuuston.

Vegaanisen juuston kohderyhmä on tietysti vielä pieni, mutta kasvaa vauhdilla. Ja vegaaniset vaihtoehdot maistuvat varmasti myös “sekaaneille”, jotka haluavat eläinperäisten tuotteiden käyttöä arjessaan vähentää."

Aiotteko tuoda muita uusia proteiininlähteitä tai ”lihankorvikkeita” pizzoihin?

"Härkis oli luonteva valinta tuotteiden raaka-aineeksi saatavuuden, hyvän maun ja kotimaisuuden vuoksi. Me testaamme jatkuvasti erilaisia kasvisperäisiä vaihtoehtoja. Muun muassa nyhtökauraa on testattu paljon, mutta sen ongelma meidän mittakaavassamme on saatavuus. Härkis saattaa saada seuraa tulevaisuudessa muista vastaavista."

Täytyykö epäterveellisenä pidetyn pizzankin muuntua suureen terveystrendin myötä terveellisempään suuntaan? Ovatko Härkis-pizzat oikeasti sen terveellisempiä kuin muutkaan pizzat?

"Asiakkaat toivoivat Härkis-pizzoilta ennen kaikkea hyvää makua ja proteiinia – jos perinteisesti vegetuotteisiin liitetäänkin terveellisyys, keveys ja usein myös vaisut maut. Nämä mielikuvat ovat osin pölyyntyneitä ja tänä päivänä kuluttaja löytää jo kohtuullisen kivasti hyvänmakuisia ja nälän taltuttavia vegetuotteita. Tähän pyrittiin meidänkin uutuuksissa. Terveellisempiä ja keveämpiä vaihtoehtoja löytyy meidän valikoimasta, joten ne eivät olleet ykköskriteerejä Härkis-tuotteita kehitellessä.

Millaisia pizzanostajia suomalaiset ovat?

"Ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota raaka-aineiden laatuun ja niiden alkuperään. Erikoisruokavaliot nostavat päätään ja kasvisruoan kysynnän kasvu näkyy myös meillä. Hinta ei ole enää niin tärkeä kriteeri kuin aiemmin, eli vastuullisesti tuotetusta ruoasta ollaan valmiita myös maksamaan hieman enemmän."

Uutuuksia saa pizzerioista kansainvälisestä vegaanipäivästä eli 1.11. alkaen.

 

Lue myös:

Näin käytät nyhtökauraa, härkistä ja muita lihankorvikkeita

Sisältö jatkuu mainoksen alla