Silli on helppo maustaa mieleisekseen.
Silli on helppo maustaa mieleisekseen.

Valmis matjes-silli muuttuu herkulliseksi makusilliksi muutamassa minuutissa. Katso joku Sopan kolmesta suosituksesta tai kehitä oma makukimara!

Pohjoismainen silli on tottumattomalle haastava elämys. Siksi sille kannattaa valita kannustava makupari, kuten pariisilaisilla ruokamessuilla: siellä maustekala tarjottiin ruusuhillon kanssa.

Oma maustesilli on helppo tehdä kotona matjes-maustetuista silliviipaleista. Nosta viipaleet liemestä tarjoiluvadille ja lisää pinnalle jokin seuraavista yhdistelmistä.

Tämä sillintekotapa on erityisen kätevä niihin joulupöytiin, joissa sillin ystäviä on vain vähän, koska voit valmistaa maustesilliä vain tarvitsemasi määrän.

Villi appelsiinisilli

Lisää silliviipaleille raastettua appelsiininkuorta ja loraus vastapuristettua appelsiinin mehua. Viimeistele appelsiinisilli ripottelemalla päälle hienoksi silputtua tilliä.

Raikas piparjuurisilli

Mausta silliviipaleet raastetulla piparjuurella ja ohuiksi siivutetuilla punasipulirenkailla. Koristele ruohosipulisilpulla. Voit kokeilla piparjuuren tilalla myös pieniä wasabinokareita.

Aasialainen chilisilli

Kuorruta silliviipaleet tuoreella hienonnetulla chilillä ja raastetulla limetin kuorella. Silppua päälle runsaasti tuoretta korianteria.