Täydellinen valinta perjantain löhöiltaan. Kuva: Lauralin.
Täydellinen valinta perjantain löhöiltaan. Kuva: Lauralin.

Sopan viikon lukijaresepti täyttää perjantai-illan pizzahaaveet.

Sopan toimitus on valinnut viikon lukijareseptiksi nimimerkki Lauralinin muhkean pannupizzan. Piirakkavuoassa paistettava pizza on kuin luotu perjantai-illan löhöilyhetkiin. Se on helppo valmistaa ja täytteitä voi vaihdella mielen mukaan, joskin Lauralin sanoo, että mozzarella on ehdoton. Uskomme!

Palkinnoksi Lauralin saa Pentikin Huvila Ohrapuuro -keittiöpyyhkeen ja kaksi pussia luomuohrapuurohiutaleita. Palkinnon arvo on 22,10 euroa.

Laitapa, Lauralin, viestiä tänne toimitukseen, niin saamme palkinnon matkaan!

Löydät aiemmat viikon lukijareseptit valintaperusteineen klikkaamalla tästä. Lisäksi kokoamme viikon voittajareseptit Soppalaisten parhaat -teeman alle. Käykää lisäämässä suosikkinne omaan Soppa-keittokirjaanne.

Lue myös: Lisää reseptisi Soppaan – toimitus palkitsee inspiroivia kokkaajia.

Uunikana, kesäkurpitsa-munakoisohöystö ja paistetut sienet sekä kermainen lohipasta saavat tästä valkoviinistä oivan parin.

Mikä? Lourensford The Dome Chardonnay 2017, 13,30 e, on eteläafrikkalainen kuiva valkoviini.

Millainen? Leveän ja runsaan valkoviinin maussa on eksoottisia hedelmiä, pähkinää ja ryhdikästä tammista mausteisuutta.

Minkä kanssa? Viini on kuin tehty kesäkurpitsa- ja munakoisohöystön kanssa tarjottavalle uunikanalle. Hienon hinta-laatusuhteen ostos maistuu myös possunfileen ja kermaisen lohipastan kanssa.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.