Punajuurikeitto piristää värillään harmaata marraskuuta. Kuva: Minna.
Punajuurikeitto piristää värillään harmaata marraskuuta. Kuva: Minna.

Helppo punajuurikeitto kruunataan smetanalla.

Sopan tämän viikon lukijaresepti on nimimerkin Minna lisäämä punajuurisosekeitto.

Punajuuren ja timjamin klassinen liitto toimii aina, ja erityisen kiinnostavaa on kaalinpala, joka tuonee syvyyttä sopan makuun. Keitto on superhelppo valmistaa, kaikki ainekset vain paloitellaan kiehuvan kasvisliemen joukkoon ja ajetaan lopuksi soseeksi. Lumoavan värisen annoksen kruunaa upea smetanamarmori keiton pinnassa.

Punajuurisosekeiton hifiversio voisi ehkä syntyä niin, että karamellisoisi sipulin ja kaalin ensin voissa? Täytyypä kokeilla!

Palkinnoksi Minna saa Pentikin Huvila Ohrapuuro -keittiöpyyhkeen ja kaksi pussia luomuohrapuurohiutaleita. Palkinnon arvo on 22,10 euroa. Lisäksi Minnan punajuurisosekeitto pääsee mukaan Soppalaisten parhaat -reseptiteemaan.

Kiitos reseptistä, Minna, oletko yhteydessä toimitukseen, niin saamme palkinnon lähetettyä matkaan!

Tallenna Minnan punajuurisosekeiton resepti omaan Soppa365-keittokirjaasi tästä!

Sopan toimitus palkitsee viikoittain ansioituneita Soppa-kokkeja pienillä tuotepalkinnoilla. Lisää aiheesta täällä.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!