Hintaluokassaan kevään parhaaksi valittu kuohuviini ei rasita kukkaroa liiaksi.

Mikä? Glorian ruoka & viini -lehden viiniasiantuntijat valitsivat tänäkin vuonna Parés Baltà 'b' Cava Brutin hintaluokkansa (11,98 e) parhaaksi kuohuviiniksi. Se on vuodesta toiseen loisto-ostos. 

Millainen? Kypsän hedelmäisessä viinissä on leppeää paahteisuutta, sitrusaromeja ja omenaa. Runsaat kuplat tekevät kokonaisuudesta ryhdikkään ja tasapainoisen.

Minkä kanssa? Toimii täydellisesti vapun mutkattomana kippistelyviininä, mutta myös ruokapöydässä, erityisesti pikkusuolaisten tai tapasten kanssa.

Viiniraadin muodostivat Master of Wine Essi Avellan, viinitoimittaja Tuomas Tanttu, sommelier Samuil Angelov sekä päätoimittaja Sanna Maskulin. Lisää heidän suosituksiaan löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

 

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kun tarvitset pätevää valkoviiniä savustetulle lohikalalle, tartu jenkkiin.

Mikä? Ironstone Chardonnay 2016, 12,50 e, on kuiva, mukavasti paahteinen kalifornialainen valkoviini.

Millainen? Viinin maussa on kypsää omenaa, eksoottisia hedelmiä ja tammista mausteisuutta. Suutuntuma on kypsä ja leveän hedelmäinen. Jälkimaussa on kuitenkin raikastavaa sitrusaromia.

Minkä kanssa? Tämä viini rakastaa vahvaa savuaromia ja on parhaimmillaan savustetun lohen kanssa. Lisäksi se suvaitsee reiluja grilliraitoja ja makean mausteisia kastikkeita.

 

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.