
Tacojen kyytipoikana näkee usein olutta, mutta meksikolaisherkkujen kaveriksi käy hyvin myös viini. Viinitoimittaja Tuomas Tanttu suosittelee tacoille australialaista kuivaa valkoviiniä.
Mikä? Australialainen Xanadu Exmoor Sauvignon Blanc Semillon 2019, 13,49 e, on kuiva, hedelmäinen ja kypsän sitruksinen viini.
Millainen? Aromikirjossa on greippiä, vihreää omenaa ja valkoherukkaa. Suutuntuma on ryhdikkään hapokas.
Minkä kanssa? Olut on tomaattisalsalla höystetyille tacoille nappivalinta, mutta jos suu kaipaa viiniä, kokeile Sauvignon Blancin ja Semillonin sekoitusta. Viini on hyvä valinta myös vuohenjuustosalaatin tai -pastan sekä äyriäis- ja kalapastan kanssa.
Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun suosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.