Herkuista pitävä ilahtuu lahjasta, jossa on mietitty viinin ja ruuan yhdistelmä. Kuva: iStock
Herkuista pitävä ilahtuu lahjasta, jossa on mietitty viinin ja ruuan yhdistelmä. Kuva: iStock

Hyvästä viinistä ja herkuista tykkäävälle ehtii vielä ostaa maistuvan lahjan. Katso Sopan nopeat lahjavinkit herkuttelijalle!

Anna lahjaksi hyvää viiniä ja siihen sopivaa ruokaa. Tässä parhaat matchit!

Chapoutier Banyuls Rimage 2013 + SUKLAA

Kuva: Alko

Jos pidät portviineistä ja makeista jälkiruokaviineistä, rakastut tähän ranskalaiseen nenänhellijään. Upean viikunainen, kukkainen ja melkeinpä suklainen tuoksu on jo itsessään nautinto, eikä voimakkaan kirsikkainen maku jää tuoksujen varjoon. Kyseessä on makea jälkiruokaviini, raikas hapokkuus tasapainottaa makeutta. Erityisen edukseen suklaisten jäkiruokien ja sinihomejuuston kanssa. Viinin hinta on 16,98 e.

La Soufrandise Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 2014 + VUOHENJUUSTO

Kuva: Alko

Herkullisen hapokas, suolainen vuohenjuusto ja raikas, mineraalinen sancerre on klassinen yhdistelmä, joka ei petä milloinkaan. Mutta monet muutkin valkoviinit ovat edukseen juustopöydässä, esimerkiksi tämä valkoinen burgundi, jonka maussa on kypsää sitruksisuutta, mehukkaita kivisydämisiä hedelmiä ja upea mineraalisuus. Toimii tietysti myös mädin, merenelävien ja kalaruokien kanssa. Viinin hinta on 21,90 e.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Kuva: iStock

Matua Marlborough Pinot Noir + KUIVATUT TATIT

Kuva: Alko

Pinot noir on loistoviini yhtä lailla ankan, possun kuin rasvaisen lohenkin seuraan, etenkin kun viilennät viiniä hetken ennen tarjoilua. Tämä uusiseelantilainen pinot noir on herkkua edullisimmasta päästä. Maussa on hapokkaita karpaloita ja kirsikkaa, mukavalla mausteisuudella höystettynä. Pussillinen kuivattuja tatteja, risottoriisiä ja pullo tätä, parempaa joululahjaa ei voi toivoa. Viinin hinta on 13,98 e.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nicolas Feuillatte Rosé Brut + KYLMÄSAVULOHI

Kuva: Alko

Hintaluokassaan erinomainen ostos, herkullisen paahteinen ja ryhdikäs roseesamppanja. Tämä ei oikeastaan kaipaa mitään muuta kuin hyviä ystäviä jakamaan nautintoa. Mutta erityisen edukseen leikkeleiden, skagentoastin, blinien tai kylmäsavulohileipien kanssa. Viinin hinta on 44,90 e.

Kuva: iStock

Château des Poupets Juliénas + PATEE

Kuva: Alko

Jos etsit Alkon parhaita löytöjä ja takuuvarmaa jouluviiniä, voit lopettaa etsimisen. Beaujolais’n Juliénasista tuleva upea, keskitäyteläinen viini on täydellisen tasapainoinen, hapokkaan raikas ja pehmeä, tumman marjaisa, jälkimaussa on ripaus joulupöytään sopivaa lempeää kanelisuutta ja viileää neilikkaa. Kinkun, linturuokien, pateiden ja juustopöydänkin ystävä, mutta kokeile myös esimerkiksi kermaisen kastikkeen kanssa tarjotun kalan kanssa. Viinin hinta on 13,98 e.

Yhdistelmävinkit ja viiniarviot antoi Glorian ruoka & viinin päätoimittaja Sanna Maskulin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla