Siideri sopii erinomaisesti rapujen ja äyriäisten kanssa nautittavaksi, koska se taittaa hyvin suolaisuutta. Nappaa ohje ihaniin  siiderisimpukoihin!

Moni pähkäilee, mitä juomaa syysjuhlissa tarjoilisi ruoan seurana. Osa valitsee viinin tai oluen puhtaasti tottumuksesta, mutta ei kannata unohtaa siideriä. Vaikka raikas ja kepeä siideri usein mielletään kesäiseksi seurustelujuomaksi, sopii se mainiosti myös syksyisiin juhliin ruokajuomaksi – tai vaikka kilistelyyn!
 
5 syytä valita siideriä juhlapöytään:
 
1. Kaipaat vaihtelua
Jos yleensä valitsee ruokajuomaksi viinin tai oluen, siideri voi olla kokeilemisen arvoinen. Se ei häviä seurustelu- tai ruokajuomana tutummille vaihtoehdoille. Aivan kuten pienpanimoiden käsityönä valmistetut oluet, myös perinteisin menetelmin valmistetut siiderit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Tai jos haluaa alkoholitonta tarjottavaa pöytään, toimii siideri myös alkoholittomana versiona mainiosti.
 
2. Yhtä pitkät perinteet kuin oluella
Siideriä on valmistettu Euroopassa suunnilleen yhtä kauan kuin olutta, ja valmistamisen perinteet ovat pitkällä historiassa. Siideriä valmistetaan perinteisesti tietyistä omenalajikkeista, joskus myös päärynöistä. Aivan kuten viineissä, myös siiderin mausta voi päätellä valmistusalueen, kuten Ranskan tai Iso-Britannian. Valmistustavoissa on hieman eroja. Joidenkin ranskalaistyylisten siidereiden kuplat syntyvät esimerkiksi sokerista ja kuohuviinihiivasta.

3.  Vaihtoehtoja löytyy moneen makuun
Siidereitä löytyy moneen makuun. Se voi olla kuplatonta eli ”still”, suodattamatonta ja sameaa eli ”cloudy” tai kirkasta ja kuplivaa eli ”sparkling”. Suomalaiset ovat usein aidon, omenasta valmistetun maalaissiiderin ystäviä, mutta syysjuhlia suunnitellessa kannattaa huomioida myös makeampien siidereiden ystävät.
 
4. Yllättävän juhlava valinta
Kepeästi helmeilevä siideri kuuluu nauttia kuperasta lasista, aivan kuten viini. Se onkin yllättävän juhlava juoma. Erityisesti ranskalaistyylinen siideri, joka tarjoillaan isosta pullosta ja jossa on aito luonnonkorkki, sopii juhlajuomaksi. Kun korkin poksauttaa ja siideri kuohuu pullosta, on siinä samanlaista juhlantuntua kuin samppanjapulloa avatessa. Erityisen juhlavan siideristä tekee, jos tuotteessa käytetty hiiva on samaa kuin samppanjassa käytetty. Samppanja mielletään luksukseksi, ja se nostaa myös siiderin arvostusta.

5. Taittaa sopivasti ruoan suolaisuutta
Parhaimmillaan siideri voi tuoda ruoan aromeita paremmin esille kuin muut ruokajuomat. Kuiva omenasiideri, jonka maussa on hieman hedelmäisyyttä, sopii erinomaisesti esimerkiksi rapujen kanssa ruokajuomana. Suussa pirskahtelevan siiderin makeus taittaa sopivasti rapujen suolaista makua. Kevyt ja kupliva siideri käy myös monen juuston kanssa. Hieman täyteläisemmät siiderit sopivat puolestaan syksyisten sieniruokien seuraksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Asiantuntija: Alkon panimotuotteiden Category Manager Kasper Kukkonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva: Heidi Kjellman

Siiderisimpukoiden reseptin on kehittänyt Heidi Kjellman, joka pitää Tiskivuoren emäntä -blogia.

Ohjeen löydät täältä!

 

Kuukauden erikoiserät

Alkon erikoiserät tuo myymälöihin joka kuun ensimmäinen torstai monipuolisen tuotekattauksen maailmanluokan huipputuotteita ja kohtuuhintaisia laatujuomia. Tuotteita tuodaan myyntiin teemoittain ja jokaisen kuukauden tuotekattauksen muodostavat useammat teemat. Alkon erikoiserät ovat saatavissa verkkokaupasta sekä Alkon huippu- ja erikoismyymälöistä.

LUE LISÄÄ ERIKOISERISTÄ TÄÄLTÄ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla