Kaalisteikit, jälkimarinoidut kasvikset ja mehukkaat maissintähkät. Maukas grilliateria ei kaipaa lihaa. Maksimoi grillattujen kasvisten maku mausteöljyllä ja juustolla.

Kauden parhaat kasvikset eivät häviä maussa pihveille ja muille tuhdeille grilliherkuille. Ne saavat grillissä herkullisen paahteisen maun, ja paistettuna ne imevät itseensä hyvin mausteita ja kastikkeita. Kasviksiin saa lisämakua helposti, kun pitää mielessä muutaman vinkin.

Mehevien vegereseptien salaisuus piilee jälkimarinoinnissa. Grillissä pehmenneet kasvikset imevät itseensä hyvin makua, ja siksi ne kannattaakin maustaa vasta paistamisen jälkeen. Näin ne saavat roimasti lisämakua ja niiden omat aromit tiivistyvät. Sopiva kastike marinointiin syntyy helposti esimerkiksi öljystä, sitruunamehusta, valkosipulista ja yrteistä.

Maksimoi kasvisannoksen herkullisuuskerroin, ja viimeistele se juustolla. Juustoja ostaessa kannattaa panostaa mieluummin laatuun kun määrään. Juustotiskin laajasta valikoimasta kannattaa valita juuri annoksen makuihin parhaiten sopiva juusto ja kokeilla rohkeasti uusia tuttavuuksia. Useita juustoja voi myös grillata – halloumi ja feta sopii erinomaisesti paistamiseen. Tofu taas on vegaanivaihtoehto lisäämään ruokaisuutta kasvisannokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvin maustetut ja paistetut kasvikset ovat ateria jo itsessään, ja lisäksi ne toimivat oivasti liharuokien lisukkeina. Jos grillattuja kasviksia jää jäljelle, ne voi tarjota kylmänä antipastoina tai piknikeväinä seuraavanakin päivänä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso mitkä kasvisten ja juustojen makuparit toimivat parhaiten ja miten maustat annoksen helposti. Nappaa talteen kolme grillaajan kasvisreseptiä, joita ei kannata jättää väliin tänä kesänä.

Grillikasvikset ja burrata

Kasvikset saavat grillissä herkullisen savuisen aromin, ja niihin kannattaa paistaa reilun tumma paistopinta. Grillatut kasvikset kannattaa maustaa vasta paistamisen jälkeen. Kokeile grillattujen kesäkurpitsojen, munakoison ja paprikoiden maustamista valkosipulisella marinadilla. Anna vihannesten imeä makuja marinadissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Useiden trendiravintoloiden annoksissa löytyvä burrata sopii erinomaisesti marinoitujen grillikasvisten kaveriksi. Sen maku on mozzarellan tapaan mieto, ja sen kiinteän kuoren sisältä paljastuu vastustamattoman valuva sisus. 

Katso resepti

Kaalisteikit ja parmesaani

Kunnon steikit ilman lihaa? Uuden sadon kukkakaalit ja varhaiskaalit voi paistaa grillissä pihvien tapaan. Leikkaa kaalista reilut viipaleet ja paista niitä grillissä kymmenisen minuuttia. Suolainen parmesaani sointuu täydellisesti hunajaisella mausteöljyllä valeltujen kaalien makuun. Kaalipihvit sopivat kasvissyöjän grilliherkuksi tai sekasyöjille muiden grilliruokien kasvislisäkkeeksi.

Katso resepti (kuva jutun alussa)

Meksikolainen maissi ja cheddar

Katukeittiöistä tuttu meksikolainen street corn on helppo tehdä itse. Valitse meksikolaisten maissien kumppaniksi maukas vintagecheddar. Hienoksi raastettu cheddar, tulinen majoneesikastike ja tuore korianteri tarttuvat mausteöljyllä sivellyn grillatun maissin pintaan herkullisesti. Viimeistele koko komeus limellä. Kokeile mehukkaiden maissien maustamiseen myös makuyhdistelmiä – esimerkiksi pekoni ja vaahterasiirappi toimivat loistavasti makean maissin kanssa.

Katso resepti

Kaupungin Herkuin kesä

Kesä on nautiskelua parhaimmillaan: lomailua, hauskanpitoa ja rentoa elämää. Stockmann Herkusta saat kaikki parhaat eväät: ensiluokkaiset raaka-aineet, inspiroivat reseptit ja henkilökohtaista palvelua.

Lue lisää grillikesän parhaita Herkun reseptejä Sopan keittokirjasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla