Kaupallinen yhteistyö

Täytä tacot trendikkäästi grillatulla kalalla, korvaa hampurilaissämpylä bataatilla ja mausta pizza turkkilaisittain. Katukeittiön innoittama ruoka yhdistelee sujuvasti eri maiden keittiöiden makuja. Ota haltuun uusimmat street food -herkut, ja kokkaa ne tänä kesänä helposti grillissä.

Valtavaksi ilmiöksi ja ruokatrendiksi muodostunut street food on modernia katuruokaa, jossa yhdistyy sulavasti vaikutteita ympäri maailmaa. Kuumin katuruoan sesonki on kesällä, kun erilaiset ruokarekat, -fillarit ja pop up -ravintolat valtaavat kadut ja puistojen kulmat. Katukeittiön suosikit tacot, hot dogit, burgerit, flatbreadit näkyvät selvästi myös ravintoloiden ruokalistoilla.

Street foodin perässä ei kuitenkaan tarvitse lähteä ulos syömään, sillä sen inspiroimana syntyy koukuttavan herkullista ruokaa mutkattomasti myös omassa kesäkeittiössä. Street food sopii täydellisesti grillailuun mökillä tai takapihalla. Ruoka valmistuu hetkessä grillissä ja raaka-aineita voi yhdistellä tilanteen mukaan vapaasti.

Katuruoka on usein nopeaa ja helppoa, mutta ennen kaikkea sen pitää olla hyvää. Raaka-aineet kannattaa valita tarkkaan, sillä usein annokset perustuvat vain muutamaan laadukkaaseen ainekseen, jotka on valmistettu ja maustettu hyvin. Simppelit annokset saavat lisämakua mausteseoksista, kastikkeista ja tuoreista yrteistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katukeittiöiden innoittamana perinteiset suosikit, kuten burgerit, pizzat ja tacot, kannattaa tuunata ja toteuttaa hieman uudella tavalla. Street foodiin kuuluvat kekseliäät ja ennakkoluulottomat yhdistelmät – street foodin pitää olla hauskaa! Kokeile tehdä burgeri ilman sämpylää tai pizza täysin uusilla mausteilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parhaat herkut syödään rennosti grillin ympärille kokoontuneena ja kaikki saavat koota annoksensa oman maun mukaan. Katso reseptit, kutsu kaverit kokoon ja vietä kesän rennoimmat grillijuhlat.

Tacot 

Meksikolaisesta katuruoasta riittää ammennettavaa kesäkokkailuun. Meksikon suosituin street food, tacot, tehdään perinteisesti maissitortilloista. Grillaa pienet maissikuoret nopeasti molemmin puolin grillissä, ja tätä ne muutamalla hyvällä raaka-aineella.

Kala on tämän kesän trendikkäin täyte tacoille. Paista maustettuihin lohipaloihin upean paahtunut pinta nopeasti grillissä. Viimeistele tacot kastikkeella, tuoreilla yrteillä ja puristuksella limen mehua.

Lohitacot - katso resepti

Burgerit 

Burgeri ilman sämpylää? Onnistuu! Ruokarekkojen kestosuosikki, burgeri, hakee katukeittiössä uuden muodon. Kokeile korvata hampurilaissämpylä paahdetuilla bataattisiivuilla. Hampurilaisen gourmet-versioon yhdistetään usein mahdollisimman aromikkaita makuja ja paljon umamia. Burgerin kastike nousee seuraavalla tasolle, kun sekoitat joukkoon aavistuksen tryffeliä.

Kokeile burgerin kanssa myös hieman erilaista lisuketta. Korvaa perinteiset ranskalaiset pekoniin käärityillä avokadopaloilla. Ne paistuvat rapeiksi nopeasti grillissä. Ei haittaa vaikka avokadot eivät ole vielä täysin syöntikypsiä, myös kiinteämmät yksilöt sopivat hyvin grillattavaksi. Tee hampurilaiskastiketta hieman reilummin ja käytä sitä myös avokadoranskisten dippinä!

Bataattiburger ja avokadoranskikset - katso resepti

Pizzat

Pizzat ja täytetyt flatbreadit paistuvat grillissä maukkaan rapeiksi. Turkkilaisesta keittiöstä tuttu lahmancum on pizzan tyylinen herkku, joka täytetään mausteisella karitsan jauhelihalla ja viimeistellään paistamisen jälkeen raikkailla kasviksilla ja korianterilla. Voit ripotella pinnalle myös murennuttua fetaa. Tässä pizzassa saa olla reilusti täytettä!

Lahmacum - katso resepti

Kaupungin Herkuin kesä

Kesä on nautiskelua parhaimmillaan: lomailua, hauskanpitoa ja rentoa elämää. Stockmann Herkusta saat kaikki parhaat eväät: ensiluokkaiset raaka-aineet, inspiroivat reseptit ja henkilökohtaista palvelua.

Lue lisää grillikesän parhaita Herkun reseptejä Sopan keittokirjasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla