Maailman parhaaksi ruuaksi valittu indonesialainen rendang ja trendikkäät taiwanilaiset gua bao -höyrysämpylät syntyvät helposti kotikeittiössäkin. Nappaa talteen lämmittävän mausteiset reseptit!

Viime vuonna laajentunut Valio MiFU® tuoteperhe antaa nyt entistä enemmän mahdollisuuksia eksoottisten ja mausteisten ruokien valmistukseen. Löytyvätpä suosikkiherkkusi sitten Aasiasta tai Meksikosta, näillä ohjeilla pääset kaukomaiden tunnelmaan helposti ja vaivattomasti. Voit käyttää Mifu jauhista ja suikaleita näissä resepteissä jauhelihan tai broilerin tapaan. Rapea paistopinta syntyy hetkessä!

Rendang eli indonesialainen curry valittiin viime vuonna CNN:n äänestyksessä maailman parhaaksi ruoaksi. Perinteisesti se tehdään naudanlihasta, mutta maukas kasvisversio rendangista valmistuu helposti Mifu jauhiksesta. Suolaisenmakea ja aromikkaan tulinen maku koukuttaa hetkessä, kuten globaali suosio todistaa.

Ei ole kuitenkaan syytä rajoittua Indonesiaan. Esimerkiksi kiinalaisravintoloista tuttu suosikki, paistettu riisi, syntyy Mifusta hetkessä. Kananmunan kanssa Mifu jauhis tuo annokseen mehevää täyteläisyyttä. Täyteläisiä ovat myös gua baot eli taiwanilaiset höyrysämpylät. Hivenen makeat sämpylät täytetään Sweet & Sour Mifu ruokarakeella sekä aromikkaan tulisella kimchillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos aikaa taas on vain vartti, täsmäratkaisu ovat maukkaat maapähkinänuudelit, joissa Mifu curry-hunaja suikaleet toimivat täydellisesti. Niistä valmistuu myös perinteinen intialainen Mifu korma, jonka lempeä aromi hurmaa herkemmätkin makunystyrät. Keväisen ulkoilupäivän jälkeen taas lämmittää täyteläinen Mifu jauhis papukeitto, jonka kruunaa chilillä maustettu Koskenlaskija® Ruoka. Mifun ja papujen ansiosta soppa pitää nälän poissa pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

MIFU JAUHIS RENDANG

4 annosta

Currytahna

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • pala (2-3 cm) tuoretta inkivääriä
  • 1 sitruunaruoho
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa

Curry

  • 1 rasia (250 g) Valio MiFU® jauhista
  • 1 prk (2,5 dl) Valio kermainen kookosta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 4 kaffirlimetinlehteä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl tuoretta korianteria

Lisäksi

  • 2 dl basmatiriisiä
  • 1 limetti


Ohje

  1. Kuori sipulit ja inkivääri, poista chilistä halutessasi siemenet. Poista sitruunaruohon kuivat uloimmaiset lehdet ja kova kanta. Paloittele kasvikset.
  2. Valmista currytahna hienontamalla raaka-aineet monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tahnaksi.
  3. Kuumenna currytahna korkeareunaisella pannulla. Lisää jauhis. Paista muutama minuutti.
  4. Lisää kermainen kookos, soijakastike, limetinlehdet ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
  5. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin ja limelohkojen kanssa.

Kaipaatko vaihtelua?

Valio MiFU® jauhis ja suikale on helppo vaihtaa jauhelihan tai kanan tilalle tuttuihin ruokiin. Kaikki Valio MiFU® tuotteet valmistetaan kotimaisesta maidosta Valion meijereissä - suikaleet ja jauhis syntyvät Vantaalla.

» Lue lisää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla