Kuvat
Kaapo Kamu
"Ravintolassa tunnelma ratkaisee", sanoo Niki Thieulon.
"Ravintolassa tunnelma ratkaisee", sanoo Niki Thieulon.

Glorian ruoka & viinin lukijat äänestivät suosikkiravintolakseen helsinkiläisen Baskeri & basson. Kymmenen eniten ääniä saaneen ravintolan joukko kattaa Suomen etelästä pohjoiseen.

Suosikkiravintola-äänestyksen voitti useita meriittejä kahminut helsinkiläinen Baskeri & Basso. Miksi Basbasiin ei kyllästytä, ravintoloitsija Niki Thieulon?

– Ehkä siksi, että meillä on aina kotoisaa ja rentoa. Monet asiakkaat käyvät usein ja tulevat tutuiksi henkilökunnan kanssa, Niki sanoo.

Toiseksi syyksi hän arvelee kikkailematonta ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ravintolan varauskalenteri avautuu netissä aina puolilta öin, ja suosituimmat ajat menevät minuuteissa. Jos jää ilman pöytää, Niki  vinkkaa soittamaan ravintolaan alkuviikosta yhdeltä iltapäivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Peruutuksia tulee aina, eikä niitä avata nettiin.

Tai voi vain kävellä sisään. Niin Niki tekee esimerkiksi Pariisissa, jos ei saa pöytävarausta.

– Jos haluaa jonnekin, pitää vain mennä. Voi jäädä tiskille ja syödä yhden annoksen ja juoda lasin viiniä. Basbasissa on tiskin ääressä kolme jakkaraa, joita ei tarvitse varata etukäteen.

Baskeri & basso, Tehtaankatu 27–29, Helsinki.

Lukijaäänestyksen top 10 -ravintolat

  1. Basbas, Helsinki.
  2. Kaskis, Turku.
  3. Salt, Porvoo.
  4. Young hearts, Helsinki.
  5. Jura, Helsinki.
  6. Lapland Hotels Sky Ounasvaara, Rovaniemi.
  7. Olo, Helsinki.
  8. Kajo, Tampere.
  9. Hotelli Punkaharju.
  10. Grön, Helsinki.

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä 9/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla