Kuvat
Juhani Niiranen
Varsinkin karjalanpiirakka ruskistetun voin kanssa ilahdutti.
Varsinkin karjalanpiirakka ruskistetun voin kanssa ilahdutti.

Helsinkiläinen kahvila-viinibaari We Got This ansaitsee erityiskehut kivasta palvelusta.

Joulukuussa 2019 viikolla Albertinkadulle aukesi kahvilaviinibaari We Got This.

Testipäivänä paikka on auki kolmatta päivää. Ei uskoisi, sillä asiakkaita lappaa sisään tasaisena virtana.

Henkilökunnan tuttuja ja ilmeisesti naapureita käy moikkaamassa. ”Pelkkiä” asiakkaitakin riittää – moni heistä on saapunut läppärin tai lastenvaunujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuhina on pieni ihme erityisesti siksi, että aluksi kahvilan olemassaolosta oli hieman haastavaa saada tietoa (asia on voinut muuttua jutun ilmestymiseen mennessä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Avajaispäivän tienoilla WGT:lla oli vain Instagram-tili, ei kotisivuja tai edes sivua Facebookissa. Aukioloajat ja toiminta- ajatus selviävät toki Instastakin. Näinä päivinä on myös aika raikasta, että paikka saa puhua puolestaan, eikä siihen tarvita yrityksen pitkästi muotoiltua ”tarinaa” nettisivuilla.

OSALTAAN suosiota selittänee se, että ihan naapurissa ei ollut ennestään kahvilaa – ja se, että paikkaa pyörittää kahvipiireissä tuttu henkilö, loppuvuodesta ovensa sulkeneen Good Life Coffeen paahtimopuolta aiemmin vetänyt Samuli Ronkanen.

Ideana on tarjota Ronkasen uuden paahtimon Loud Coffeen kahveja sekä ajankohtaisesti ”natuviinejä ja pienpanimooluita”, Instassa kerrotaan. Tavoitteena oli kuulema perustaa paikka, jossa sekä kahvit että viinit ovat hyviä.

Viihtyisän kahvilatilan seinät on maalattu trendikkäästi hempeällä pinkillä ja murretulla vihreällä. Sormipaneloitu tiski, puupenkit ja modernit mustat koulutuolit muistuttavat monista muista kivoista kahviloista.

Päivän suodatinkahvina on kenialainen Kathima. Mustaherukkainen maku on ihanan pehmeä ja puhtoinen, juuri sitä sellaista vaarallista lajia, jota huomaamattaan joisi vaikka kuinka monta kupillista.

Kahvin tai viinin kanssa saa erilaisia suolaisia ja makeita pikkusyötäviä. Karjalanpiirakat tulevat Piirakkaleipomo Rädystä. Päälle saa paikan päällä valmistettua ruskistettua vaahdotettua voita, joka antaa piiraille vastustamattoman karamellisen vivahteen. Ehkä paras karjalanpiirakka koskaan!

Tarjolla on lisäksi isompia suolaisia piiraita (testipäivänä myös vegaanisena) Piirone Oy:ltä sekä croissanteja ja valtavia korvapuusteja Greenbakelta. Pulla on näyttävä mutta harmillisesti hieman kuiva.

Ylipäänsä pehmoinen pulla on helsinkiläisissä kahviloissa valitettavasti ennemmin poikkeus kuin sääntö. Yhdet harvoista takuulla tuoreista pullista olen onnistunut löytämään vallilalaisesta Kahvila Päijänteestä, jossa kardemummakierteet leivotaan aamuisin paikan päällä. Arvostan!

We Got This ansaitsee erityiskehut kivasta palvelusta. Kiirettä siis on, mutta henkilökunnan läsnäolossa se ei kyllä näy.

................................................................................

We Got This 
Missä? Albertinkatu 10.
Koska? Ma–pe klo 8–22, to ja pe klo 8–23 ja la klo 9–23.
Paljonko? Suodatinkahvi 3 e, tee 4 e, viini (12 cl) 10–15 e, karjalanpiirakka 3 e ja korvapuusti 3,80 e.
Esteetön? Ei.

................................................................................

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla