Miten saat kokonaisesta broilerista takuulla kypsää ja silti kauttaaltaan pehmeää ja mehevää? Kypsentämällä rintafileet erikseen ja hauduttamalla loput herkulliseksi padaksi.

Kokki Dani Hänninen neuvoo, kuinka kokonaisesta broilerista saa takuumehevää. Ideana on kypsentää rintafileet ja muu broileri erikseen, jolloin yhdestä linnusta saa kaksi ravintolatasoista ruokaa.

Aluksi rintafileet erotetaan rangasta. Ranka ja koivet haudutetaan kasvisten kanssa liemessä. 

Rintafileet kypsennetään erikseen intervallimenetelmällä eli paistetaan ja vetäytetään niitä kolmen minuutin pätkissä. Näin on mahdollista päästä mehevään lopputulokseen ilman lämpömittaria.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Reseptin molempiin ruokiin löydät täältä. Alta löytyvät kuvitetut käsittelyvaiheet yksitellen. 

Broileripata kokonaisesta broilerista

1. Aseta broileri leikkuulaudalle rintapuoli ylöspäin. Irrota rintafileet rintarangan molemmilta puolilta.


2. Laita ranka koipineen pataan, lisää kasvikset ja liemi. Hauduta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes koipiliha irtoaa helposti.

3. Poista kypsä ranka liemestä, irrota koivet ja siivet.


4. Riivi lihat tarjolle ja kaada liemi kasviksineen päälle.

5. Herkuttele riivityt lihat liemineen esimerkiksi rapeakuorisen leivän kanssa.

Paistetut broilerinrinnat

1. Mausta rintafileet suolalla ja laita ne kylmään pannuun öljyyn nahkapuoli alaspäin. Säädä liesi miedolle lämmölle ja anna rintafileiden paistua noin 5 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä ja paista vielä 1 minuutti. 

2. Kypsennä fileet loppuun 200-asteisessa uunissa helpolla intervallimenetelmällä. Eli pidä rintafileitä 3 minuuttia uunissa, jonka jälkeen anna niiden olla 3 minuuttia huoneenlämmössä. Kokeile kypsyyttä sormella, lihan pitäisi tuntua kimmoisalta. Jos liha on liian pehmeää, kypsennä vielä 3 minuuttia ja anna levätä sama aika. Kun lihat tuntuvat kypsiltä ja kimmoisilta, leikkaa rintafileet puoliksi.

3. Hauduta broilerinfileiden kypsyessä lisukkeeksi savoijinkaalia pannulla runsaassa voissa. Mausta suolalla, hunajalla ja sinapilla. Jaa kaali lautasille ja aseta halkaistut broilerinrinnat päälle. Viimeistele annos omenaviipaleilla, kirvelillä ja pannuun jääneellä paistoliemellä.

Ohje on julkaistu alun perin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

i

Pakkaa broilerin sisään appelsiini- tai sitruunalohkoja ja uuniin 1,5 tuntia 180 astetta. That's it, on kypsää ja mureaa sekä maukasta. Koska koko broileria ei jaksa syödä, lopuista syntyy hyvä pastakastike.

Batwoman

Kiitos kahdesta reseptistä! Molemmat ohjeet vaikuttivat yksinkertaisen helpoilta. Täytyy kokeilla ensi kerralla, kun ostan kokonaisen broilerin ja siitä pitäis "taikoa" jotain maukasta ja mehevää. Usein kun ostan kanaa, niin ostan juurikin noita kokonaisia broilereita, niistä saa tehtyä monenlaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla