Seuraa paljastus: tämä on viimeinen postaukseni vähään aikaan, sillä JÄÄN HUOMENNA ÄITIYSLOMALLE!

Kuten monet esikoistaan odottavat, minäkään en halunnut paljastaa uutista ihan ensi viikkoina. Se oli kiinnostavaa aikaa: "En taida nyt ottaa sushia... Ööö.. söin sushia juuri eilen." "Hups, viinini kaatui nurmikolle!" "Ei kiitos, älä kaada minulle, olen juuri lähdössä joogaan."

Kiinnostavaa oli myös tarjoilijoiden toiminta muutamissa ravintoloissa. Tämä kohtaus nimeltämainitsemattomassa turkulaisessa ravintolassa on suosikkini:

Minä ennen pöytään istumista: "Psssst, sattuisiko teillä olemaan alkoholittomia viinejä?"

Tarjoilija: "Käyn selvittämässä asian."

Istumme pöytiin ja tarjoilija tulee kaatamaan viinejä.

Minä hiljaisella äänellä: "Niin oliko teillä niitä alkoholittomia viinejä?"

Tarjoilija: "Ei valitettavasti. Otatko tätä viiniä?"

Minä: "Ei kiitos. Saisinko vaikka kivennäisvettä?"

Kyseessä on töihin liittyvä illallinen pitkän kaavan mukaan, ja jokaiselle ruokalajille on valittu herkullisen kuuloiset viinit. Iskee lasikateus.

Minä: "Pssst, voisinko saada vaikka jonkin cocktailin ilman alkoholia?"

Kuha-annokset saapuvat pöytään. Ja juomani.

Tarjoilija: "Tässä olisi tämä ALKOHOLITON COCKTAIL!"

Ei näin. Juoma oli makea vadelmapommi (ei ihan paras pari kuhalle), ja lisäksi uutiseni kävi selväksi kymmenelle ympärillä istuvalle kollegalle. Kiitos vain onnitteluista.

Toki osa ravintoloista on hoitanut tilanteet ammattitaitoisesti. Kiitos Ololle erittäin hyvästä "kuohuviinistä", omenamemehusta ja Zweigelt-rypälemehusta. Paljon ilahdutti myös ilta Fiskars Wärdshusissa. Muut tilasivat aperol spritzit minun huidellessa jossain, ja tarjoilija toi minulle omasta aloitteestaan alkoholittoman "huijarin aperol spritzin".

Kuluneen vuoden aikana olen kääntänyt kelkkani. Ennen en ymmärtänyt alkoholittomia viinejä ollenkaan, nehän maistuvat ihan kamalilta. Nyt tajuan, että viinistä nauttimisesta 40 % koostuu mausta, 25 % yhteenkuuluvuuden tunteesta, 15 % hyvästä seurasta, 10 % päihtymisestä ja 10 % rituaalista (kivasta lasista, käden liikkeestä, väristä...). Vaikka lasissani olisi (vähän pahaa) alkoholitonta viiniä, olen silti 50-prosenttisesti voitolla.

Kun tajusin tämän, olen säännöllisesti huijannut itseäni samppanjalla (Pommacilla), punaviinillä (Jacob’s Creek UnVINED Shiraz), saunasiiderillä (Bavaria Apple 0,0 %, oikeasti omenaolut mutta parempi kuin mikään alkoholiton siideri) ja mocktaileilla.

Kiitos kaikille, jotka olette lukeneet blogia ja antaneet palautetta. On ollut mahtava kuulla, kun joku on kirjoitukseni inspiroimana käynyt salakapakassa, ihastunut vihersmoothieen tai vuokrannut kämpän Prenzlauer Bergista Berliinistä.

Ihanaa ja herkullista kevättä!

Huijarin aperol spritz

1 annos

Valmistusaika: 5 minuuttia

4 cl vastapuristettua appelsiininmehua

2 cl vastapuristettua sitruunanmehua

1 cl punaista grenadiinia

12 cl spriteä

jäitä

sitruunanlohko

1. Laita lasiin reilusti jäitä. Purista sitrusten mehut joukkoon. Lisää grenadiini ja sprite ja sekoita. Koristele sitruunanlohkolla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla