Kuka voisi vastustaa omenastruudelia The Barnissa?
Kuka voisi vastustaa omenastruudelia The Barnissa?

Berliini on siitä mahtava kaupunki, että joka reissulla löytyy uusia kiinnostavia kahviloita ja ravintoloita tutkittaviksi, ja silti aina jää sopiva nälkä alkaa suunnitella seuraavaa reissua.

Vietimme juuri talviloman Berliinissä, ja tällä kertaa vuokrasimme Airbnb-kämpän Prenzlauer Bergista, suosikkikaupunginosastani. Berliinin bisneskeskustasta saattaa olla vaikea löytää persoonallisia ravintoloita, mutta kauniissa Prenzlauer Bergissa niitä on joka kulman takana.

Tässä parhaat ravintola- ja kahvilabongaukset, joihin jokaiseen aioin vielä palata. Suurin osa paikoista sijaitsee Prenzlauer Bergin ja Mitten välimaastossa.

1. Brunssi Anna Blumessa

Berliinin ruokarituaalini on kolmikerroksinen brunssitarjotin Anna Blumessa. Totta, tämä kahvila on melkein jokaisessa matkaoppaassa, ja viikonloppuisin pöytää voi joutua jonottamaan, mutta missään muualla brunssia ei tarjota yhtä juhlavasti. Kahvilan yhteydessä on tunnelmallinen kukkakauppa.
Anna Blume, Kollwitzstrasse 83

[iframe src="https://instagram.com/p/zFE-xWLhtg/embed"]

2. Sunnuntaikahvit Bonanza Coffee Roastersissa

Jos suuntaat sunnuntaina Mauerparkin kirppikselle, kannattaa poiketa samalla Bonanza Coffee Roastersille kahville. Tässä kahvilassa on aina vähän jonoa, mutta se ei tarkoita, että baristat alkaisivat kiirehtiä kahvin valmistuksessa. Päinvastoin. Kuvan punatukkainen nainen muotoili cappuccinon kukkasta hitaasti ja hartaasti, kuppi 15 senttiä kasvoista. Hieno tuli.
Bonanza Coffee Roasters, Oderberger Strasse 35

[iframe src="https://instagram.com/p/zHfYF0Lhl6/embed"]

3. Pho-keitto Monsieur Vuongissa

Tämä trendikäs vietnamilainen on Berliinin klassikko. Mutkaton ravintola, jossa syödään, juodaan ja annetaan paikka seuraavalle. Kesärullat toimivat aina ja samoin pho-keitto. Se olikin niin hyvää, että kun ensimmäisenä päivänä tilasin kana-phon, palasimme parin päivän jälkeen perinteiselle naudanliha-pholle. Ja mikä hauskinta, melkein kaikki juovat ruuan kanssa smoothieita tai mehuja.
Monsieur Vuong, Alte Schönhauser Strasse 46

[iframe src="https://instagram.com/p/zIW1Bjrhqk/embed"]

4. Berliinin paras kahvi The Barnissa

Jos olet yhtään kiinnostunut pienpaahtimokahvista, kannattaa käydä The Barnin paahtimolla, jonka yhteydessä on kahvila ja pieni myymälä. Kepeästi Berliinin tyylikkäin kahvila. Kahvin hörppimisen ohessa voi seurata paahtajia työssään. Täällä iskee helposti shoppailuhulluus: ostoslistalle pussi papuja, Chemex-pannu ja suodatinpaperit.
The Barn, Schönhauser Allee 8

[iframe src="https://instagram.com/p/zCLBmXrhmy/embed"]

5. Vietnamilainen lounas Si Anissa

Olimme viisi päivää reissussa ja kolmena söimme vietnamilaista... Jotenkin siitä tulee vain niin hyvä olo eikä ollenkaan ähky, vaikka annokset on isoja. Tilasin täällä wan-tan-keiton tofulla ja ihanaa jasmiiniteetä. Paikka on kuulemma erityisen tunnelmallinen kesällä, kun paperilyhdyt valaisevat terassin. Vatsa täynnä voi jatkaa kävelyä Prenzlauer Bergin kauneimmissa kortteleissa.
Si An, Rykestrasse 36

[iframe src="https://instagram.com/p/zClqTQrhj8/embed"]

6. Hapanolut Kaschkissa

Käsityöläisolutta ja kahvia. Ja hapanolutta. Ja metsuriseksuaaleja. Milloin on liian trendikästä? Vähän hymyilytti, kun astuin tähän kahvila-baariin, joka on varmasti kaikkien oluttrendien aallonharjalla. Kokeile kirpakkaa hapanolutta eli "sour beeria" tai tilaa neljän minituopin maistelulauta.
Kaschk, Linienstrasse 40

[iframe src="https://instagram.com/p/zDU5D_rhpB/embed"]

7. Megapullat Zeit Für Brotissa

Hetken mietin, onko ok tilata suklaatäytteistä megakorvapuustia aamupalaksi. Mutta vain hetken. Viereisen pöydän mies tilasi kaksi. Pullaa, kahvia ja bircher müsliä mutustellessa voi katsella leipureita, jotka muotoilevat lasiseinän takana ehkä Berliinin kauneimpia leipiä. Tässä paikassa kaikki tarjottava on takuulla uunituoretta.
Zeit Für Brot, Alte Schönhauser Straße 4

[iframe src="https://instagram.com/p/y_7YANLhkl/embed"]

8. Teeshoppailu Paper & Teassa

Jokaisen tee- (ja jooga)ihmisen pitäisi päästä tutkimaan tähän kauppaan satoja teelaatuja, staileja pakkauksia ja teen nimiä: Pure Prana, Deep Asana.. Täältä löytyy tuliaiset kotiin.
Paper & Tea, Alte Schönhauser Straße 50

[iframe src="https://instagram.com/p/zF7nJcLhr4/embed"]

9. Dirty burgerit Burgermeisterissa

Olimme matkalla Kreuzbergiin, kun iski burgerihimo. Googlasin "best burgers in Kreuzberg", ja listan kärkeen nousi Burgermeister. En ollut kuullutkaan. Kesti aika pitkään, ennen kuin avasin entiseen käymälään, metrosillan alle rakennetun burgeripaikan oven. Paikka oli kuin Harlemista. Sisällä soi hiphop, ja trendsetterit jonottivat neljän euron burgereitaan. Ehdoton valokuvauskielto. Burgerityyli on selkeästi "dirty burger", eli mitä rumempi ja rasvaisempi, sitä parempi. Tilaamani tofuburgerin sijaan suosittelen läskeintä pekoni-pihviburgeria ja ranut ja kola tietysti kylkeen. Aivan mahtava kokemus!
Burgermeister, Oberbaumstrasse 8

[iframe src="https://instagram.com/p/zAuEXhLhir/embed"]

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla