Pidimme uuden kotimme tuparit tässä tovi sitten. Samalla oli hyvä hetki tehdä inventaario baarikaappiin ja keksiä käyttötarkoitus siellä lojuvalle grenadiinipullolle.

Grenadiini on granaattiomenasta tehty makea siirappi, joka värjää minkä tahansa vaalean juoman pirteän punaiseksi. Päätin siis tehdä boolin.

Lisäksi boolista saa tehtyä helposti alkoholittoman version, ja vesilinjalla olevat vieraatkin saavat jotain muuta kuin Pommacia tai Lehtikuohua.

Tarjosimme ruuaksi aika vapaasti tulkittuja Lähi-idän makuja, punajuurihummusta, naanleipää, harissalla maustettua couscous-salaattia, baklavaa... joten päätin viedä boolinkin raikkaan mausteiseen suuntaan. Lisäsin limettiä ja granaattiomenan siemeniä ja tein boolin pohjaksi kylmäuutettua jääteetä. Se on kylmäuutetun kahvin sukulainen.

Vielä yksi vinkki: boolia varten kannattaa pakastaa muutama iso jääpala pakasterasioissa. Jääkuutiot sulavat hitaammin kuin pienet jääpalat, ja booli säilyy freesinä pitkään. Siis jos sitä jäisi jäljelle.

[iframe src="//instagram.com/p/tXEIb3rhq5/embed/" width="612" height="710" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true">]

Limetti-granaattiomenabooli

1 1/2 l

Valmistusaika: 20 min + 2 t

1/2 ploa kuohuviiniä

2 dl vodkaa

1/2 dl grenadiinia

n. 1 ½­­­ dl sokerilientä (ohje alla)

3 limettiä

n. 2 sitruunaa

1/2 granaattiomenaa

2 pakasterasiassa jäädytettyä jääkuutiota

n. ½ l kylmää rooibosjääteetä (ohje alla)

1. Tee sokeriliemi ja jäätee vaikka edellisenä päivänä tai ainakin 2 tuntia ennen boolin sekoittamista.

2. Kaada kuohuviini, vodka, grenadiini ja sokeriliemi boolikulhoon. Lohko limetit, purista mehu booliin ja lisää lohkot joukkoon. Purista sitruunoiden muhu booliin.

3. Lisää granaattiomenan siemenet ja jäät. Täytä kulho jääteellä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokerilientä tai sitruunaa.

Vinkki! Jos haluat tehdä myös alkoholitonta boolia, jätä vain kuohuviini ja vodka pois. Voit lisätä enemmän jääteetä, mutta tarkista, että sitruunan ja siirapin määrät ovat kohdallaan.

 

Rooibosjäätee

1 ½ l

Valmistusaika: 1 min + maustuminen 2 t

1 1/2 l kylmää vettä

5 pss rooibosteetä

1. Laita vesi vaikka limsapulloon ja työnnä teepussit pulloon niin, että naru jää pullon ulkopuolelle. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

 

Sokeriliemi

3 dl

Valmistusaika: 5 min + jäähtyminen 1 t

2 dl vettä

2 dl sokeria

1. Keitä aineksia kattilassa pari minuuttia, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä.

Vinkki! Voit tehdä lientä reilun satsin muidenkin cocktailien pohjaksi. Se säilyy viikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista