Parhaat illat alkavat usein täysin odottamatta, ilman että on tehnyt mitään asian eteen. Yksi niistä illoista sai alkunsa viime viikolla HJK-Apoel-fudismatsin aikaan, kun pysäytin pyöräni Töölön jalkapallostadionin eteen ja luin saamani tekstarin.

Agu: Ootko ehkä keskustassa päin? Yhdelle? : )

Minä: Joo! Mis?

Agu: Forumissa, Apollon vieressä. Mä en tiedä mikä tän paikan nimi on. Mennään jonnekin muualle?

Minä: Nähään 10 min päästä forumin ovilla!

Agu: OK : )

Vaihdoimme vuoden kuulumiset ensin lähimmässä kuppilassa, mutta sitten alkoi tehdä mieli cocktailia.

Olin jo jonkin aikaa halunnut käydä kesällä avatussa "salakapakassa". Tiesimme vain, että baarin nimi on Trillby & Chadwick: Detective Agency ja että paikka sijaitsee Torikortteleissa. Facebookissa sijainniksi ilmoitettiin vain Katariinankatu. Eihän salakapakka olisi salakappa, jos osoitetta huudeltaisiin kaikille.

Pienen harhailun ja parin ystävällisesti opastaneen ohikulkijan jälkeen koputimme baarin puuoveen (kyllä, tähän baariin ei noin vain kävellä sisään, vaan ensin henkilökunta tsekkaa asiakkaat pienestä oviluukusta).

Tilaa 0100 Sling, jos pidät kirsikasta ja tikkareista.

Fiilis sisällä oli kuin Berliinin salakapakassa: tummaa puuta, vihreää samettia, kynttilöitä ja Sherlockin kotoa kähvellettyjä jalkalamppuja. Tunnelma oli niin hämyisä, että kuvistanikin tuli melkein mustia (pahoittelut sekä lukijoille että baarille).

Tarinantäyteisen cocktaillistan tutkiminen olisi kaivannut salapoliisin taitoja, joten pyysimme baarimestarin tulkiksi. Ja helppohan hänen suosituksiinsa oli luottaa, sillä baarimestarinamme oli American Barista salakapakkaan loikannut maineikas Pekka Välitalo.

Pinkki 0100 Sling oli pitkä, raikas ja hipun makea. Se maistui joltain lapsuudesta tutulta, vähän kuin Linnanmäeltä ostetulta tikkarilta. Hilpeän maua toivat kirsikka ja ruusulimu. Aika täydellistä, sanoisin.

The Cudgel oli kuin viskisour, paitsi että alkoholina käytettiin Kyrö Distilleryn "ruisviskiä". Tislaamo on tosin niin nuori, että "viski" ei oikeasti ole ehtinyt vielä kypsyä viskiksi, vaan se on periaatteessa pontikkaan, minkä Pekka meille asiantuntevasti selvensi.

Jos toiveena on cocktail, jota lyhyeltä listalta ei löydy - esimerkiksi alkoholiton mocktail - baarimestarit kyllä sheikkaavat sellaisen.

Viskisour toimii, kun et osaa päättää. Ja vaikka osaisitkin.

Viime viikon arki-iltana Trillby & Chadwickissa oli vielä hiljaista mutta tuskin kauaa, varsinkin jos samassa omistuksessa olevan Liberty or Deathin kantisporukka löytää paikan.

Jos suosittelisin jotain baaria Helsinki-turistille juuri nyt, suosittelisin tätä salakapakkaa. Ei kun hei, suosittelin jo, turistille ja monelle muulle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla