Hot dogin ulkonäkö, ravintosisältö ja maku viestivät jostain syntisestä ja taatusti epäterveellisestä. Ja aina päädyn tilaamaan hodarin, varsinkin jos saan kylkeen cocktailin.

Kamppiin Helsinkiin, entisen Krog Madamen ikkunaan ilmestyi hetki sitten pyllistävä sumopainija. Sumopainija on Helsingin tuoreimman hodaribaarin 100 Dogsin logo. Baari avautui viime lauantaina, ja onneksi juuri tuona iltana teki mieli cocktailia.

Baari avasi ovensa kaikessa hiljaisuudessa, ja hodarilista oli vielä suppea. Tarjolla oli vain perushodari nakilla, paahdetulla sipulilla ja sooseilla. No, ei se nyt ihan tajuntaa räjäyttänyt, mutta kokki lupaili, että seuraavana viikonloppuna, eli tänään tai huomenna, avataan isosti. Silloin hodarit maistuvat Japanilta, ja täytteenä on kimchiä. Mmm...

[iframe src="//instagram.com/p/s172aWLhtd/embed/" width="612" height="710" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true">]
100 Dogsin teema on Japani, ja se näkyy hodarien lisäksi myös sisustuksessa ja juomissa. Hodarit kääritään japanilaiseen sanomalehteen, baarin katto on tapetoitu japanilaisilla julisteilla, ja seinustalla hohkaa Cokis-automaatti (Japanissahan automaateista saa ihan mitä vain keksii haluta). Pitkät cocktailit tarjotaan kannellisista muovituopeista (Japani on varmasti muovisin maa, jossa olen käynyt), ja pillit on pakattu syömätikkujen kääreeseen.

Jopa cocktailien makumaailma tuo mieleen muistot muutaman vuoden takaiselta Tokion-reissulta. Makumaailma on vähän esanssinen - silleen oudolla, hyvällä tavalla. Muistoissani Japani on neonvärien ja nallekarkkimaisten makujen maa, ja 100 Dogsissa jopa viskisour maistui vähän nallekarkilta. Vai kuvittelinko vain?

Oluena tarjotaan tietysti Ikiä, jota Michelin-ravintola Demon keittiömestari Tommi Tuominenkin tiskillä hörppäili.

[iframe src="//instagram.com/p/s19D99rhvR/embed/" width="612" height="710" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe]

Nimi 100 Dogs saattaa kuulostaa tutulta, sillä sama lafka piti kuukauden ajan pop up -baaria Kasarmitorin kupeessa puolitoista vuotta sitten. Silloin nimi oli 100 Dogs & Bourbon, baarista sai vain viskicocktaileja ja hodareita myytiin päivässä sata. Ne loppuivat, kun loppuivat.

Uudesta kuppilasta en muistanut kysyä, saattavat illan viimeiset nälkäiset jäädä nuolemaan näppejään. Taidankin käydä selvittämässä asiaa, nyt kun hodarilistankin pitäisi olla kattavampi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla