Missä ihmeessä on Fontana di Trevi?
Missä ihmeessä on Fontana di Trevi?

Sangiovesen rypäleet olivat vielä raakoja ja oliivit puissa kovia kuin kivet, jotka ropisivat vuokra-Fiatimme pohjaan serpentiinitiellä jossain San Marinon ja Rooman välimaastossa. Pallotellaan vähän nimiä blogille? ehdotin miehelleni.

Olin kypsytellyt ideaa omasta blogista jo talvesta asti, mutta sopivaa nimeä ei tuntunut löytyvän. No ei kai, kun blogin koko idea on ollut ihan hyhmäinen. Ja ruokatoimittajana tiedän, että ennen kuin idea on viininkirkas, ei kannata ryhtyä hommiin. Muuten "valmiin" jutun siistiminen vie melkein enemmän aikaa kuin sen kirjoittaminen.

Sen verran kuitenkin tiesin, että halusin kirjoittaa juomista, kahvista, kahviloista, cocktaileista... sillä ruokapuolella tapahtuu niin paljon kaikkea kiinnostavaa, että en ehkä ehtisi tehdä "oikeita" töitä enää ollenkaan.

San Marinossa parasta on näkymä Riminille.

Wannabe barista? Flat white? Drink Helsinki? Miksi kaikki on englanniksi?

Lattea? Ba(a)rista? Juo Helsinki? Juo maa? Kahvihammasta kolottaa? Kauhea!

Drink like a girl, miten olisi? Voisko se olla suomeksi, Juo kuin tyttö? No ei. Hei se, Drink like a girl!

Serpentiinitie vaihtui sadankolmenkympin motariin, ja Drink like a girl alkoi maistua entistä paremmalta. En tiedä, miltä se muista maistuu, mutta minua se vähän hymyilyttää. Ja se on reaktio, jonka toivoisin postausteni herättävän. Hymyn, vaikka ihan pienen.

Drink like a girl synnyttää minussa kihelmän. Kihelmä on termi, jota käytän, kun jotkin asiat, joille en löydä sanoja, kiteytyvät johonkin hyvin yksinkertaiseen. Kuten kahvilassa juotuun cappuccinoon kiteytyy vapaus, haaveet, oma aika, kansainvälisyys, ystävyys ja hyvä maku. Kihelmä ei kaipaa sanoja, vaan se kutittaa vatsanpohjassa, ja silloin tuntuu hyvältä. Tietää, että on matkalla oikeaan suuntaan.

Myös Monteraponin viinitila Chiantissa synnytti kihelmän. Upea guest house 95 e/yö/4 hlö.

Blogin nimen selvittyä selvisi myös se, mistä haluan kirjoittaa:

- Kahviloista, joihin haluan tulla uudelleen. Suomessa ja miksei maailmallakin. Kahviloiden ongelma on sama kuin ravintoloiden: millään ei keksi hyvää paikkaa silloin, kun sitä kaipaa. Tsekkaa hyvät paikat blogistani! Tai onko sinulla mielessäsi jokin hyvä kahvila? Kerrothan sen alla kommenttikentässä tai meilillä.

- Miten kotona saa tehtyä yhtä hyvää kahvia kuin kahvilassa. Kirjoitan blogiin kahvi-ihmisiltä kuulemiani käytönnön vinkkejä, tuote- ja konetestejä sekä muita kiinnostavia bongauksi. Ehkä joskus teestäkin jotain.

- Kaikkea kivaa cocktaileista. Kun maiston ensi kerran viskisouria, en voinut uskoa, miten se voi olla niin HYVÄÄ. Raakaa viskiä en voi juoda kahta hörppäystä enempää. Cocktailit onnistuvat aina yllättämään ja inspiroimaan minua, ja siksi kirjoitan niistä ennemmin kuin viinistä.

- Erityisen yllättäviä ja kiinnostavia asioita viinistä. Rakastan vähän outoja viinejä.

- Smoothieista, mehuista, limuista... kaikesta, mikä maistuu hyvältä. Lupaan tehdä vapuksi ihan killerin simaohjeen.

Juhlistin Roomaa ja uutta blogia ravintola Propagandassa.

Nyt istun Mokon kahvilassa Sörkassa (olen istunut jo 6,5 tuntia), ja blogini ajatus on valmis. Ainakin tämän ja ensi viikon.

Valmis on myös elämäni ensimmäinen blogipostaus. Olisi aivan mahtavaa kuulla teiltä palautetta, idoita ja toiveita. Voit kirjoittaa niitä alle kommenttikenttään tai meilata minulle outi.vaisanen@sanoma.com.

Ja niin, lisää Instagramiin @drinklikeagirl!

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista