Välillä viattomat valkoiset valheet ovat paikallaan. Tänään, kuten tavallisesti, huijasin itseäni. Palasin nimittäin eilen kesälomalta, ja toimituksessa oli kuolemaakin hiljaisempaa. Klo 11 iski loman jälkeinen masennus. Miksi minä olen täällä ja kaikki muut lomalla! (Koska valitsin pitää lomani kahdessa osassa, mutta eihän se ketään lohduta.)

Mutta eihän minun tarvitse kökkiä tyhjässä toimituksessa. Siksi nappasin tänään läppärin kainaloon, ja lähdin viettämään etätyöpäivää lempikahvilaani Vallilassa, toukokuun lopussa avattuun Suvantoon. Jos istun koko päivän kahvilla, eikö se ole melkein sama kuin olisin lomalla?

Kahvilanpitäjinä ovat ruokatoimittajakaverini Marita Suontausta ja valokuvaaja Ulla-Maija Hänninen (anteeksi Marita että varasin pöydän ruuhka-ajankin!).

Istuin tosiaan kahvilla kahdeksasta neljään ja sain vakoilla kahvilan kiertokulun aamupalan spelttipuurosta lounaan kolmen tomaatin soppaan ja iltapäiväkahveille asti. Ja porukkaa riitti. Suvanto on selvästi tervetullut lisä Vallilaan muidenkin mielestä kuin minun.

Entä sujuivatko työt vai lusmusinko vain? Sujuivat, vähintään yhtä tehokkaasti kuin toimituksessa. Etätöissä työkaverit eivät tule keskeyttämään ja kyselemään, kirjoitetaanko "pizza" pitsa vai pizza. Ei kokouksia, ei epämääräistä työkeskustelua, jota tekisi mieli salakuunnella. Ja sitä paitsi, kaikki keinot, joilla tuntee olevansa töissä lomalla, ovat suositeltavia. Kokeilkaa vaikka.

Suvanto, mutta kenelle?

Kavereiden tapaamiseen: x
Treffipaikaksi: x
Työtilaksi: x
Kokouksiin: (x) ei yksityisyyttä
Aamianen / brunssi: x
Lounas: x
Viinilupa: -

Kahvi: Join suodatinkahvia (3 e, santsikuppi 0,5 e). Se oli kelposumppia, sillä pavut tulevat Helsingin Kahvipaahtimolta. Suodatinkahvi tosin tarjotaan suuresta termarista, mikä ei varsinaisesti nosta fiilistä. Vegaaneille tarjolla on kasvimaitoja, kuten manteli- ja pähkinämaitoa. Hyvä, hyvä.

Ruoka: Tilaan Suvannossa aina aamiaisen (8 e) tai brunssin (12,5 e). Se on mukavan kotitekoisen oloinen, ei kikkaile yhtään. Aamisella saa buffasta kahvia, tuoremehua, leipää härpäkkeineen, sopivan pehmeiksi keitettyjä kananmunia, puuroa, jogurttia ja talon mysliä.

Palvelu: Toinen omistajista on aina vuorossa, ja näkee, että he tekevät työtä rakkaudella ja uuden työn innolla. Koirat tervetulleita!

Tunnelma: Superrento, kotoisa ja vähän mummolamainenkin. Paljon nuoria vallilalaisia asiakkaina.

Wifi: On

Parasta: Puuro. Otan sen aina lautaselle eräässä brooklynilaisessa kahvilassa (en muista nimeä) oppimallani tyylillä: puuron päälle itse tehtyä hilloa, rouhittuja pähkinöitä, kurpitsansiemeniä ja kuivattuja karpaloita ja lautasen reunoille kermaa, paljon kermaa.

Suvannontie 18, Helsinki

Marita Suontausta ja Ulla-Maija Hänninen vaihtoivat päivätyönsä ruokatoimittajasta ja valokuvaajasta kahvilanpitäjiksi. Arvostan.

PS Kirjoitin jutun jo tiistaina 22.7. mutten saanut aikaiseksi julkaista sitä vielä silloin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla