Kuuntelin tänä aamuna Serge Gainsbourg'ta pyöräillessäni töihin. Yritin pitää silmät auki joka hetki, nähdä jokaisen ohi kiitävän puun ja pyöräilijän. Aamu oli kaunis.

Kun kuulokkeista soi Je Suis Venu Te Dire, hetki oli täydellinen. Kirkas aurinko maalasi minusta kymmenmetrisen varjon asfalttiiin. Kastepisarat tuikkivat tähtinä nurmessa. Vaahteran lehdet olivat jo vaihtaneet väriä keltaiseen ja osanssiin, sireenit sinnittelivät vielä vihreinä.

[iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/--BTGqJmhow?list=PLHgh3V5rh2iFGvSvcMue3KyHctGF3e6KG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe]

Syksyn kauneimman aamun kunniaksi jaan reseptin, joka saa muistelemaan mennyttä kesää ja sen kirkkaita aurinkoisia päiviä: maailman paras jääkahvi.

Opin hetki sitten kikan, jolla saa tehtyä ihan jumalaista jääkahvia kotona ilman espressokeittimiä tai mitään laitteita.

Siihen tarvitaan kaksi erikoisainesta: kylmäuutettua kahvia ja kahvijääpaloja. Tai oikeastaan erikoisaineksia on vain yksi, sillä kahvijääpalat tehdään kylmäuutetusta kahvista.

Ja kun tarkemmin ajattelee, ei kylmäuutetussa kahvissakaan (cold brew coffee) mitään erikoista ole, sillä se tehdään seisottamalla tavallisia suodatinkahvipuruja yön yli kylmässä vedessä keittiön pöydällä. 12 tunnin kuluttua kahvivelli on muuttunut tosi vahvaksi kahvitiivisteeksi, joka toimii vähän kuin tuju espresso.

Sitten osa kylmäuutetusta kahvista pakastetaan jääpaloiksi. Kahvijääpalat ovat yksi parhaita kokeilujani. Kun ne sulavat jääkahviin, ne tekevät juomasta jopa paremman makuisen eikä vetisemmän.

Tämä on käsityönä tehtyä kahvia jos jokin. Kannattaa kokeilla!

[iframe src="//instagram.com/p/tVN89Prhhv/embed/" width="612" height="710" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe]

Maailman paras jääkahvi

2 annosta

Valmistusaika: 2 minuuttia + kylmäuutettu kahvi ja jääpalat 15 tuntia

pieni loraus kylmäuutettua kahvia

6 kahvijääpalaa

2-3 dl kevyt- tai täysmaitoa

1. Laita ainekset laseihin, muistele kesää lämmöllä ja nauti.

 

Kylmäuutettu kahvi ja kahvijääpalat

8 dl

Valmistusaika: 5 minuuttia + 12 tuntia

1 1/2 dl tummapaahtoista suodatinkahvia

8 dl kylmää vettä

1. Mittaa kahvinpurut ja vesi kulhoon ja anna seistä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.

2. Suodata kahvi harsokankaan läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Se säilyy pari viikkoa. Pakasta osa kahvista jääpaloiksi.

Tallenna jääkahvin resepti omaan Soppa365-keittokirjaasi tästä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla