Tuore, makea mango on välillä niin hyvää, että melkein itku pääsee. Testailin vähän aikaa sitten mehulingollani erilaisia mehukomboja (mustikka, rypäle, pinaatti, varsiselleri...), joita maistatin kotona. Ja voittaja on: inkivääri-mangomehu! Se sai parhaat pisteet, muistaakseni ainakin neljä ja puoli.

Suomessa mehubuumi ei vielä ole noussut samanlaiseen mittakaavaan kuin vaikka Ruotsissa. Kävin elokuussa Tukholmassa, ja paikallinen mehubaari Juice Verket oli aivan mahtava. Mehuja oli varmasti neljääkymmentä sorttia, ja pienin mukillinenkin kävi lounaasta. Suosittelen! Juuri sieltä sain inspiraation näihin kokeiluihin.

Juice Verketissä käytettiin inkivääriä melkein jokaiseen juomaan, ja sehän sopii. Inkivääriä on harvoin liikaa, ei edes silloin, kun se vähän polttelee suussa. Inkiväärin makua pehmittämään lisäsin vaniljatangon, ja koska kaapissani ei nyt sattunut olemaan kuin jo melkein kokonaan siemenistä tyhjennettyjä tankoja, tuikkasin paloitellun tangonkin mehulinkoon. Yllättäen idea toimi, mehulinko ei jumiutunut, ja vaniljan mausta tuli ihanan voimakas.

Kippis ja energisiä päiviä! Nyt lähden pariksi viikoksi herkuttelemaan mangoilla sinne, missä ne kasvavat. Ehkä tuon sieltä viiden pisteen mehureseptin mukanani.

Inkivääri-mangomehu

3 1/2 dl

Valmistusaika: 5 minuuttia

2 cm:n pala inkivääriä

1/2 vaniljatankoa

1/6 sitruunaa kuorittuna

2 omenaa

1/2 mangoa

1. Kuori ja viipaloi inkivääri. Halkaise vaniljatanko ja pyyhkäise siemenet inkivääriviipaleeseen. Paloittele myös tanko. Lohko sitruuna, omenat ja mango.

2. Linkoa ainekset ohjeen järjestyksessä.

[iframe src="https://instagram.com/p/vi1nBvrhh-/embed"][/iframe]

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla