Harjun ja Kallion rajamailla sijaitseva kahvila Sävy on aina ollut jotenkin helppo paikka. En oikein tiedä, mistä se johtuu. Ehkä rapistuneesta tiiliseinästä ja kierrätyskeskushenkisistä tuoleista. Kristallikruunuista roikkuvista sähköjohdoista, vähän syrjäisestä sijainnista tai siitä, että paikka ei ole koskaan tyhjä.

Joka tapauksessa, käyn täällä remonttikahveilla, suunnittelemassa lomareissua kavereiden kanssa, tekemässä töitä ja ihan muuten vaan. Ja niin taitaa käydä moni muukin. Sävyllä on paljon kantiksia lähikortteleista.

Sävy sai uudet omistajat heinäkuun alussa, kun kahvilan perustajat Mikko ja Kaisa Sarén myivät kahvilan Aleksi Kuusijärvelle ja Sanni Sointulalle. Onkohan moni asia muuttunut?

Istun parhaillaan Sävyn puupöydän ääressä ja katselen isoista ikkunoista Dallapénpuiston toisella puolella rohisevaa rakennustyömaata. Kesälomalaiset paistattelevat puistossa 26 asteen helteessä (kiitos sään jumalat!). Hörpin hyvää lattea ja syön juustoleipää. Leipä on pakattu samanlaiseen ruskeaan suodatinpussiin kuin aiemmin. (Se on muuten hauska keksintö vaikka piknikeväiden pakkaamiseen tai tacojen tarjoiluun.)

Eikö mikään tosiaan ole muuttunut?

"Me halutaan pitää paikka samanlaisena, mutta hylly meni uusiksi", Aleksi kertoo.

Tekisi mieli toivoa jotain uutta, nyt kun tiskin takana seisovat uudet omistajat, mutta oikein mitään ei tule mieleen, sillä olen tottunut siihen, etten tule tänne isolla nälällä syömään.

Ehkä sitruunaa ja yrtinoksa vesikannuihin? Ja pyöräparkki kadulle.

Sävy, mutta kenelle?

Kavereiden tapaamiseen: x
Treffipaikaksi: x
Työtilaksi: x
Kokouksiin: (x), ei intiimiä rauhaa
Aamianen / brunssi: x
Lounas: -
Viinilupa: -

Kahvi: Sävyn entinen omistaja Mikko Sarén oli latte artin Suomen-mestari, joten odotukset ovat korkealla. Join latten, ja uuden omistajan Aleksin tekemä taideteos oli aivan yhtä hieno. Ja kahvi pehmeä ja täyteläinen, kuten pitää. Pavut tulevat Turun kahvipaahtimosta.

Ruoka: Söin aamiaissetin (9 e), jossa oli leipä, omenamehu ja latte. Juustoleipä oli kuivahtanut turhan kauan pöydällä. Parempi valinta onkin mielestäni croissant-aamiainen (7,5 e): latte, croissant, luonnonjogurttia ja herkullista itse tehtyä granolaa. Tarjolla ei ole sen täyttävämpää ruokaa.

Palvelu: Uudet omistajat ovat ystävällisia ja asiallisia. Muu henkilökunta on samaa mukavaa porukkaa kuin Sävyssä aiemminkin.

Tunnelma: Rento, voisin mennä verkkareissa.

Wifi: On

Parasta: Espressopohjaiset kahvit. Ne ovat ehdottomasti tämän paikan juttu.

Aleksis Kiven katu 12, Helsinki

[iframe src="//instagram.com/p/q349wyLhiR/embed/" width="612" height="710" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"]

Oikaisu: Jutun ensimmäisestä versiosta uupui K Aleksi (K)uusijärven sukunimestä. Lisäksi uusiksi kahvilassa ei mennyt mylly vaan hylly.

Lue myös juttu kahvila Sävyn omistajista Aleksi Kuusijärvestä ja Sanni Sointulasta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla