Romanttista, romanttista... Sävyn uudet omistajat Aleksi ja Sanni.
Romanttista, romanttista... Sävyn uudet omistajat Aleksi ja Sanni.

Onhan siitä tullut itsekin haaveiltua, siis omasta kahvilasta. Se on sellainen päiväuni, joka saa erilaisia juonenkäänteitä päivästä riippuen. Milloin havahdun haaveilemasta urbaanista kahvilasta Berliinissä, pikkukuppilasta Pariisissa tai joogakahvilasta Helsingissä. Siellä ystäväni, joogaohjaaja Ilona vetäisi joogatunteja ja minä ja Anna vastaisimme kahvilasta.

Unelmat eivät ole tarpeeksi isoja, jos ne eivät yhtään pelota, tapaa Ilona sanoa. Allekirjoitan.

Kerran, muutama vuosi sitten, katselin jopa vapaata liiketilaa Töölössä, ihan Kauppiksen lähellä. Siihen kahvilaan olisin rakentanut "vanhan" lautalattian, tumman puun värisen. Lautaset olisin kerännyt kirppiksiltä, ja ne olisivat eriparisia. Ja viiniä olisi tietysti tarjoiltu, hyvistä ohutreunaisista laseista.

Se unelma taisi olla vähän liiankin iso ja pelottava. Nyt ajattelen, että hyvä niin.

[iframe src="//instagram.com/p/q3uc5UrhoD/embed/" width="612" height="710" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"]

Vähän aikaa sitten kuulin, että kahvila Sävy Kalliossa saa uudet omistajat, jotka aloittavat heinäkuussa. Pakkohan uusi meininki oli käydä katsomassa, sillä Mikko ja Kaisa Sarénin perustama maineikas kahvila on ollut yksi lempikuppiloitani jo pitkään.

Samalla päädyin juttusille uusien omistajien Aleksi Kuusijärven, 31, ja hänen avopuolisonsa Sanni Soitulan, 28, kanssa. Ja tietysti utelin, miltä oman kahvilan pyörittäminen tuntuu.

Miten ajatus omasta kahvilasta syntyi?

Aleksi: "Olen aika läheisissä väleissä Turun kahvipaahtimon Juhanin kanssa, ja kuulin häneltä muistaakseni huhti-toukokuun vaihteessa, että Sävy on myynnissä. Se oli tilaisuus, joka velvotti mutta josta ei voinut kieltäytyä. Onhan Sävy yksi ensimmäisista erikoiskaviloista. Sanoin asiasta Sannille, eikä hän päässyt ajatuksesta irti. Se oli sitten siinä."

Mitä teitte ennen Sävyä?

Aleksi: "Minä olin töissä Café Artissa Turussa puolitoista vuotta. Sanni on työskennellyt enimmäkseen asiakaspalvelussa. Lisäksi meillä on pankkikokemusta molemilla."

Miltä tuntuu työskennellä oman puolison kanssa niin tiivisti?

Aleksi: "Tiiviisti me ollaan oltu ennen tätäkin. Kaikki on vielä aika uutta ja opettelua. Mutta hyvin on mennyt. Minä hoitelen kahvijuttuja ja vastaan laaduntarkkailusta. Sannikin opettelee kahviasioita parhaillaan ja hoitaa henkilöstöasiat."

Onko rankkaa?

Sanni: "Teemme töitä usein kuusi päivää viikossa, oikeastaan kellon ympäri. Ja vapaa-ajalla teen paperityöt. Mutta meillä on paljon vakkariasiakkaita ja kaikki ovat niin kivoja, että on tämä hauskaa."

Onko uusia suunnitelmiä jatkoon, oma kahvipaahtimo?

Aleksi: "Oma kahvipaahtimo ei ainakaan vielä ole harkinnassa, mutta eihän sitä ikinä tiedä, vaikka avattaisiin toinen Sävy joskus jonnekin."

Aleksis Kiven katu 12, Helsinki. Kahvila Sävy on myös Flow'ssa 8.-10. elokuuta.

Oikaisu: Jutun ensimmäisestä versiosta oli jäänyt Aleksi (K)uusijärven sukunimestä K pois. Ja laaduntarkkailu on tietysti Aleksin hommia, ei vielä Sannin. Nyt asiat ovat kohdallaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa inspiroidun kahviloista, cocktaileista ja hetkistä, jotka saavat elämän maistumaan entistäkin paremmalta. Olen merta, joogaa ja laiskoja aamuja rakastava ruoka- ja ravintolatoimittaja. Kirjoitan juttuja mm. Glorian ruoka&viinin, ja syksyllä tuomaroin uudessa Haasta Hans -ohjelmassa Välimäen sapuskoja. Kerrothan juttuvinkkejä ja toiveita outi.vaisanen@sanoma.com. Instagram @drinklikeagirl

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla